Israel: Votarea în primă lectură a unei lege care complica divizarea Ierusalimului

Parlamentul israelian a votat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege care are scopul de a complica trecerea sub suveranitate palestinienă a anumitor zone din Ierusalim, în cadrul unui viitor acord de pace.
Acest vot a intervenit în condițiile în care la Ierusalim domnește o vie tensiune în jurul măsurilor de securitate impuse de Israel la intrările în Orașul Vechi, pe Muntele Templului, după uciderea a doi polițiști israelieni în tacul terorist din 14 iulie.
Proiectul de lege, prezentat de partidul naționalist religios ”Căminul Evreiesc”, membru al majorității coaliționare, a fost adoptat cu 51 de voturi pentru și 41 împotrivă.
Acesta prevede că orice cedare a unei părți din ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din municipalitatea Ierusalimului, va trebui aprobată de o majoritate de două treimi, sau 80 de deputați din totalul de 120 din Knesset (Parlamentul israelian).

Acest text trebuie să fie adoptate în alte două lecturi înainte de a avea forța unei legi.
“Acest proiect de lege va ajuta la prevenirea oricărui plan de a diviza Ierusalimul, sau de a transfera o parte a orașului, unei suveranități străine”, a spus în timpul dezbaterii Naftali Bennett (foto), ministrul israelian al Educației și lider al partidului ”Căminul Evreiesc”.

 

“Vom preveni o situație ca în 2000, când primul ministru Ehud Barak a vrut să dea Muntele Templului și două treimi din Orașul Vechi lui Yasser Arafat, în cursul negocierilor de la Camp David”, a scris Bennett pe contul său Twitter mai devreme în această lună. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Votarea în primă lectură a unei lege care complica divizarea Ierusalimului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*