Israelul a informat Statele Unite despre piratarea antivirusului Kaspersky de către hackerii ruși

Conform unei informații publicate astăzi, miercuri, de cotidianul american ”The New York Times”, Israelul este la originea dezvăluirii piratării antivirusului Kaspersky de către hackerii ruși, pentru a fura documente confidențiale ale guvernul american.
Luna trecută, guvernul american a ordonat tuturor filialelor sale să retragă toate programele aparținând gigantul rus de securitate cibernetică Kaspersky Lab, acuzând compania de presupuse legături cu serviciile de informații de la Moscova.
Compania a negat viguros acuzațiile.
”Ministerul este preocupat de legăturile pe care unii oficialii Kaspersky le au cu serviciile de informații și alte agenții guvernamentale rusești’, a declarat Elaine Duke, ministrul interimar al Securității Interne. Ea a adăugat că se teme că serviciile de informații rusești ar folosi canale legale pentru a solicita asistența lui Kaspersky, inclusiv interceptarea schimburilor care trec prin rețelele ruse de telecomunicații.
”Guvernul rus, care ar putea acționa singur sau în colaborare cu Kaspersky, ar putea profita de produsele Kaspersky pentru a accesa și a compromite documentele guvernului federal și sistemele informatice, ceea ce ar avea un impact direct asupra securității naționale a SUA”, a subliniat Duke.
Conform ”New York Times”, Statele Unite au fost informate de piratarea antivirusului Kaspersky de către Israel, care, la rândul său, a spart anti-virusul, monitorizându-i activitățile în timp real.
”New York Times” susține că Israelul a observat încercările de piratare efectuate de hackerii guvernului rus pentru a se infiltra pe calculatorul a aproximativ 20 de clienți guvernamentali de la Kaspersky și de a urmări ulterior programe americane clasificate. Joia trecută, publicația americană informase deja că hackeri ruși s-ar fi folosit de Kaspersky pentru a fura documente confidențiale care se aflau pe computerulu personal al unui angajat al NSA, agenția americană de supraveghere.
Hackerii au avut acces la documente care explică modul în care NSA însăși distruge computerele străine și se protejează de atacurile cibernetice.
Potrivit aceleiași surse, respectivul angajat american a luat acasă dosare confidențiale ale NSA și le-a transferat pe computerul personal, pe care a instalat antivirusul Kaspersky. Pirații ar fi identificat aceste documente grație antivirusului.
Această piraterie, care datează din 2015, a fost cea de-a treia căreia i-a căzut victimă, în ultimii patru ani, un angajat al NSA. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israelul a informat Statele Unite despre piratarea antivirusului Kaspersky de către hackerii ruși"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*