Israelul va primi o ziaristă iraniană condamnată la moarte

Nada Amin (foto), o jurnalistă iraniană condamnată la pedeapsa cu moartea în țara sa de origine pentru că a lucrat cu publicația israeliană ”Times of Israel”, va primi o viză din partea statului Israel, a asigurat duminică ministrul israelian de Interne, Arye Deri.
În urmă cu trei ani, Nada Amin a fugit din Iran în Turcia, dar Ankara și-a anunțat intenția de a o repatria pe tânăra femeie în Teheran, în următoarele zile, situație în care ea va fi, foarte probabil, arestată de către autoritățile iraniene imediat la sosirea sa.
“Există un pericol real pentru viața ei”, a declarat Deri mass-mediei israeliene. “I-am acceptat intrarea pe teritoriul israelian fără cea mai mică ezitare”, a adăugat el.

Ministrul a răspuns la o solicitare din partea Asociației jurnaliștilor din Ierusalim și a Autorității naționale a jurnaliștilor, de a aproba intrarea în teritoriul israelian pentru Nada Amin.
“Este de așteptat că Amin să fie arestată imediat după sosirea sa în Iran și riscă să fi executată ca urmare a activității sale ca jurnalist”, a spus fratele acesteia într-o scrisoare adresată ministrului Deri.
“E un jurnalist care-și pune viața în pericol doar pentru că scrie în coloanele unui site israelian de informații”, a subliniat ministrul de Interne, citat de Ynet.
Iranul nu recunoaște existența Israelului și califică periodic “entitatea sionistă” drept “celule canceroase”.
Iranul este considerat ca fiind inamicul numărul unu, de către statul Israel. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israelul va primi o ziaristă iraniană condamnată la moarte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*