Justiția europeană menține Hamas pe lista UE a mișcărilor teroriste

Curtea de justiție europeană (CJUE) a decis miercuri să mențină mișcărea islamistă palestinienă Hamas, la putere în Fâșia Gaza, pe lista organizațiilor teroriste a Uniunii europene (UE).
Potrivit unui comunicat oficial, Curtea de justiție a considerat că Tribunalul de primă instanță al UE “nu ar fi trebuit să anuleze menținerea Hamas pe lista europeană a organizațiilor teroriste”.
Instanța a trebuit să decidă, miercuri, pe această temă, ca urmare a anulării, pe 17 decembrie, 2014, de către Tribunalul de primă instanță al UE, a înscrierii Hamas pe lista teroristă a UE.
Decizia din 2014 a fost condamnată cu virulență de către primul ministru Beniamin Netanyahu, în timp ce Hamas s-a declarat satisfăcut, în speranța obținerii unui profit pe scena internațională.
În timpul vizitei efectuate la Budapesta săptămâna trecută, Netanyahu a calificat drept “nebunie” politica UE cu privire la Israel, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu primii miniștrii maghiar, ceh, slovac și polonez.
“Uniunea europeană este singura asociație de țări din lume care condiționează relațiile sale cu Israelul (…) în funcție de situația politică. Acestea sunt singurele! Nimeni altcineva nu face asta. E o nebunie, și este împotriva intereselor Europei”, s-a revoltat Netanyahu. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Justiția europeană menține Hamas pe lista UE a mișcărilor teroriste"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*