Kabul: 20 morți într-un atac, revendicat de Statul Islamic, împotriva unei moschei șiite

Cel puțin douăzeci de persoane au fost ucise vineri, în timp ce se rugau, într-un atac lansat de bărbați înarmați asupra unei moschei șiite din Kabul, a declarat un oficial afgan.
„Avem 20 de morți și peste 50 de răniți“, a declarat Mohammad Ismail Kawoosi, un oficial al Ministerului afgan al Sănătății.
Grupul sunist jihadist terorist Statul Islamic (SI) a revendicat atacul prin ”Amaq”, publicația sa de propagandă.
„Doi inghimasi (luptători cu arma în mână și cu o centură explozivă în jurul corpului, n.r.) ai Statului Islamic au efectuat un atac asupra unei husseiniya (loc de cult șiit) în zona Khair Khana în orașul afgan Kabul”, a publicat ”Amaq”într-un comunica.
Abdul Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că unul dintre atacatori ”s-a aruncat în aer în interiorul moscheii”, situată în cartierul Qala-e-Najara, într-o zonă rezidențială din nordul capitalei.
Pe lângă atentatorul sinucigaș, alte trei bărbați înarmați au intrat în moschee unde au declașat un schimb de focuri cu polițiștii, în timp ce, înebuniți de durere, credincioșii aflați în afara moscheii încercau, fără succes să se alăture celor apropiați aflați în clădire. „Rudele noastre sunt blocate în interiorul moscheii. Îi apelăm telefonic, dar nu răspund. Credem că au fost luați ostateci de către atacatori. Suntem extrem de îngrijorați”, a declarat unul dintre ei, ziariștilor aflați la fața locului.
Alții au pretins că au văzut oameni încearcând să forțeze ferestrele pentru a scăpa și au cerut poliției să lanseze un asalt asupra clădirii.
Numeroase ambulanțe au sosit la locul atacului, unde forțele de securitate au fost, de asemenea, desfășurate în număr mare.
Conform surselor oficiale, teroriștii au fost lichidați.
Acest atac a avut loc la trei zile după anunțul președintelui american Donald Trump privind menținerea și chiar întărirea prezenței militare americane în Afganistan.
Reacționând, talibanii au promis să lupte fără încetare „atâta timp cât există un singur soldat american pe teritoriul nostru, și continuă să ne impună războiul“. Ei au revendicat, două zile mai târziu, un atentat cu mașină-capcană, care a ucis cinci persoane în sudul țării. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Kabul: 20 morți într-un atac, revendicat de Statul Islamic, împotriva unei moschei șiite"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*