Laura HANT: Plouă cu lapte, miere și scandaluri în… România

Încurajată de creșterea economică și fidelă generosului program de guvernare roz, echipa lui Grindeanu împarte poporului noi facilități. Nici nu au început înscrierile pentru generosul program „Romania Startup Nation“, care acordă 200.000 de RON, nerambursabili, pentru înființarea unei firme noi cu asigurarea a minim unui loc de muncă pentru 2 ani de zile, când o nouă facilitate, menită să crească nivelul de bunăstare al românilor, este anunțată de Executiv.

Olguța Vasilescu a anunțat lansarea programului ”Prima Chirie”, de care vor beneficia șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, dispuși să se mute la o distanță mai mare de 50 de kilometri de localitatea în care domiciliază, pentru a se angaja. Prima de relocare se acordă la cerere, lunar, pentru maximum 36 de luni. De ea pot beneficia persoanele care solicită acest drept și se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru cel puțin 12 luni. Veniturile persoanelor nu trebuie să depășească 5.000 de lei pe lună. Prima de relocare este de 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) la noul domiciliu sau reședință, în limita sumei de 900 de lei lunar.
Unii spun că-i de bine, alții cred că-i de rău.
În tot acest timp, scandalul SIPA, noi dosare de corupție, scandalul declanşat de jurnalistul Dan Andronic privind existența unor suspiciuni de fraudare a scrutinului prezidenţial din 2009 și lista nu se termină aici, ne inundă viața cotidiană, întunecându-ne mintea cu atâtea întâmplări și combinații din “rafinatele jocuri” ale puterii.
Unii spun că-i de bine, alții cred că-i de rău.
Compania națională Tarom și-a prezentat în această săptămână, cu mare fast, în prezența mai multor personalități politice de înalt rang, primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG, achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de zece ani.
Avionul “Sarmizegetusa”, livrat miercuri și care are o configurație de 189 de locuri, va fi urmat săptămâna viitoare de cea de-a doua aeronovă, botezată “Marea Unire”.
Legea salarizării unitare a fost aprobată în Senat. Simultan cu trimiterea în Camera Deputaților, aceasta a început să scoată funcționari publici din toată țara, nemulțumiți de prevederile legii, în stradă.
Unii spun că-i de bine, alții cred că-i de rău.
Zilnic, în România se întâmplă multe și nu toate sunt bune. Guvernul spune că lucrează intens și bine, înfăptuind, pas cu pas, programul roz de guvernare a țării. Aliatul PSD crede că nu este chiar așa. Opoziția tace și-și vede gânditoare de alegerile din partid. Lumea nu înțelege mare lucru din nebunia cotidiană, care-i este servită ca normalitate autentică. Viața merge înainte și noi cu ea. Se lucrează la noi tronsoane de autostradă. Daniel Constantin vine cu un nou partid, Pro România, în peisajul cețos al politicii dâmbovițene. Așteptăm uimiți să vedem ce s-a întâmplat la alegerile din 2009, cu gândul la ce vom putea afla atunci când vor fi analizate alegerile prezidențiale din 2019. Dar până atunci mai este mult. Nici nu vrem să știm ce ne mai așteaptă!
Dacă românilor de acasă, guvernanții le-au pregătit o cură cu lapte, miere și scandaluri, nouă, celor din diaspora, ne-au rezervat doar ultimele. Dând dovadă că se gândesc tot mai des și serios la noi, cei din dispora, guvernanții i-au însărcinat tocmai pe cei de la FISC, să ne pregătească niște surprize pe când mai trecem pe acasă.
Unii spun că-i de bine, altii cred că-i de rău.

Laura HANT 
Prim-vicepreședinte UJRP

Sursa: UJRP

Comments

comments

Be the first to comment on "Laura HANT: Plouă cu lapte, miere și scandaluri în… România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*