Marea Britanie: Prima femeia judecător Sharia: ”Nu putem cere musulmanilor să nu aibă mai mult de o soție”

Amra Bone, prima femeie judecător în legislația islamică Sharia din Marea Britanie, a lansat un avertisment dur, care sfidează legea britanică, declarând că, ”guvernul nu poate cere musulmanilor să nu aibă mai mult de o soție”.
Tribunalele musulmane, cunoscute drept tribunale Sharia, există în Regatul Unit începând din 1996, când Legea privind arbitrajul a început să permită aplicarea diferitelor legi religioase, precum divorțul.
În timp ce tribunalele Sharia ar trebui să funcționeze în cadrul legislației britanice, rapoartele recente informează că tinerii musulmani nu își înregistrează căsătoriile în temeiul dreptului civil britanic, ci folosesc pur și simplu ceremonii nikha, care permit bărbaților să aibă mai multe soții, fără nici o responsabilitate legală față de ele, așa cum au în mod obișnuit soții conform Legii căsătoriei din 1949.

Amra Bone susține că ”oamenii au dreptul să decidă pentru ei înșiși”, sugerând că musulmanii britanici sunt liberi să acționeze în afara legislației britanice, ca o regulă pentru ei înșiși și instanțele Sharia pe care ei le consideră legitime.

Numeroase femei musulmane care se căsătoresc prin ceremonii islamice, se înșeală, gândind că această căsătorie, potrivit legii islamice, este suficientă pentru a le proteja în conformitate cu legislația britanică. Însă ele, nu primesc nici una dintre protecțiile obișnuite în conformitate cu legislația britanică, cum ar fi, de exemplu, împărțirea bunurilor în cazuri de divorț. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Marea Britanie: Prima femeia judecător Sharia: ”Nu putem cere musulmanilor să nu aibă mai mult de o soție”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*