Masacrul de la Halamish – Autoritatea Palestiniană apreciază “mila” manifestată de terorist față de alte posibile victime

Autoritatea Palestiniană (AP) nu pare destul de copleșită de gradul de violență evidențiat de teroristul care a ucis cu un cuțit trei membri ai aceleiași familii, în așezarea evreiască Halamish din Cisiordania.

Un “expert” în afaceri israeliene, Faiz Abbas, a făcut o declarație șocantă la televiziunea palestiniană, afirmând că teroristul care l-a ucis pe bunicul familiei Solomon și pe cei doi copiii adulți ai săi, a dat dovadă de milă, neucigând copiii mai mici.

Reamintim că teroristul nu s-ar fi oprit din acțiunea sa criminală dacă nu ar fi fost neutralizat de către un soldat israelian care locuia în apropiere, în timp ce mama copiilor reușise să-i ascundă pe cei mici într-o cameră, în timpul atacului în care soțul ei a fost ucis. Potrivit ziarului Al-Hayat al-Jadida, care este publicația oficială a AP , teroristul a dat dovadă de ”moralitate”: “El ar fi putut s-o omoare pe soția unuia dintre bărbații uciși în atac, dar i-a fost milă de ea, dovedindu-și astfel moralitatea, chiar și în timp de război”.

Justiția militară israeliană a exclus vineri posibilitatea de a aplica pedeapsa cu moartea în cazul teroristului palestinian, în pofida sprijinul acordat de primul ministru Netanyahu unei asemenea decizii :

“Pedeapsa cu moartea pentru teroriști – A venit timpul s-o aplicăm în cazurile cele mai grave … Este parte din lege. Aveți nevoie de judecători care să se pronunțe în unanimitate pentru acest lucru, dar dacă vreți opinia guvernului și poziția mea în calitate de prim ministru într-un caz precum acesta (…) el trebuie să fie executat”. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Masacrul de la Halamish – Autoritatea Palestiniană apreciază “mila” manifestată de terorist față de alte posibile victime"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*