Mexico City: Corpul fără viață al ginerelui rabinului șef al Mexicului a fost găsit sub dărâmături

Voluntarii din organizația israeliană ZAKA, care au sosit în Mexic după cutremurul cu magnitudine de 7,1, care a avut loc marțea trecută, au descoperit în orașul Mexic corpul fără viață al rabinului Haim Ashkenazi care a murit sub dărămăturile unei clădiri de birouri care s-a prăbușit în urma seismului.
Rav Haim Ashkenazi a fost rabinul comunității “Magen David” și a fost, de asemenea, ginerele rabinului Shlomo Tawil, șef rabinul Mexicului.
Relatând evenimentul, Mati Goldstein, membru al ZAKA, a spus: “De îndată ce s-a încheiat Shabbat în Mexic, am primit informații de la echipa trimisă în această țară că au găsit cadavrul rabinului Ashkenazi”.
Zaka este o organizație formată din voluntari ortodocși evrei, care, concomitent cu operațiunile de salvare, ajută autoritățile să identifice victimele evenimentelor dramatice.
Membrii ZAKA au colaborat, de asemenea, cu organizația evreiască mexicană Kedena pentru a salva vieți și pentru a localiza corpurile victimelor.
Până în prezent, peste 300 de persoane au murit ca urmare a dezastrului natural care a avut loc în apropierea capitalei țării, și care a fost urmat sâmbătă de un alt seism extrem de puternic. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Mexico City: Corpul fără viață al ginerelui rabinului șef al Mexicului a fost găsit sub dărâmături"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*