Ministru israelian al Apărării: Lansarea unei noi rachete iraniene – o “provocare” pentru Israel

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Liberman, a calificat drept “provocarea” anunțul Iranului privind lansarea unei noi rachete cu o rază de 2.000 km.
“Racheta balistică pe care Iranul a lansat-o reprezintă o provocare pentru Statele Unite și aliații săi, inclusiv pentru Israel, și o modalitate de a testa reacțiile noastre”, a spus ministrul într-o declarație.
“Aceasta este o dovadă suplimentară a ambiției Iranului de a deveni o putere globală de amenințare a Orientului Mijlociu și a statelor democratice din lume. Ne putem imagina ce s-ar putea întâmpla dacă Iranul ar achiziționa arma nucleară la care aspiră această țară. Nu trebuie ca un asemenea lucru să se întâmple “, a adăugat el.
Iranul a declarat sâmbătă că “a testat cu succes” o nouă rachetă cu o rază de acțiune de 2.000 km, în momentul în care Statele Unite au denunțat programul balistic de la Teheran și au amenințat că vor părăsi acordul nuclear.
La rândul său, primul ministru israelian, Beniamin Netanyahu, a denunțat încă o dată, la forumul ONU din New York, acest acord încheiat în 2015 între marile puteri și Iran. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ministru israelian al Apărării: Lansarea unei noi rachete iraniene – o “provocare” pentru Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*