Ministrul israelian al Apărării cere grațierea soldatului Azaria

Duminică, Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a cerut prin e-mail președintelui statului evreu, Reuven Rivlin, grațierea soldatului Elor Azaria, condamnat pentru omor prin imprudență, deoarece a ucis un terorist care fusese deja neutralizat la pământ.
„Noi trebuie să punem capăt unui caz care a zguduit societatea israeliană, trebuie să facem acest lucru de clemență și compasiune pentru soldat“, a susținut Lieberman în scrisoarea sa, subliniind printre altele: „Întotdeauna am a fost printre cei care cred că, în lumina circumstanțelor, este inadmisibil să condamni acest soldat pentru crimă. Este vorba de un excelent soldat și de un terorist care a intenționat să ucidă”.
Pentru a-și susține afirmația, Lieberman a prezentat decizia unei instanțe britanice care a scurtat sentința unui ofițer de marină condamnat pentru uciderea unui luptător taliban rănit în Afganistan. Alexander Backman a fost condamnat pentru crimă în 2013, la zece ani închisoare, înainte de a obține o reducere de trei ani. El urmează a fi eliberat în curând pentru bună purtare, după executarea a jumătate din pedepsă.
„Englezii sunt îngăduitori cu soldații care luptă împotriva teroriștilor, chiar dacă au făcut o greșeală“, a scris Lieberman președintelui statului Israel, care are a răspuns că ”va continua să examineze cererea de iertare a soldatului Elor Azaria, conform avizelor și documentelor relevante care îi vor fi prezentate”.
În ceea ce-l privește, Elor Azaria și-a depus deja cererea de clemență, președintelui, luna trecută. El a fost condamnat inițial la 18 luni, după care șeful Statului Major al al armatei israeliene, Gadi Eisenkot, i-a redus sentința la 14 luni.
În cazul în care președintele aderă la cererea ministrului Lieberman, fostul soldat ar putea fi eliberat din închisoare în câteva luni pentru un comportament bun. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ministrul israelian al Apărării cere grațierea soldatului Azaria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*