Muntele Templului: Israelul a retras detectoarele de metal

Guvernul israelian a retras detectoarele de metal care fuseseră instalate la intrările de pe Muntele Templului (Esplanada Moscheilor) în Ierusalim, o măsură de securitate care au fost urmată de un val de violențe între palestinieni și forțele de ordine israeliene.
Decizia de a nu mai folosi aceste sisteme de securitate a fost anunțată în noaptea de luni spre marți de biroul primului ministru Beniamin Netanyahu, după o intensă mobilizare diplomatică internațională pentru a preveni răspândirea crizei în afara Israelului și a teritoriilor palestiniene.

Cabinetul de securitate israelian a acceptat “recomandarea tuturor serviciilor de securitate de a înlocui controlul folosind detectoare de metale cu o verificare securitară bazate pe tehnologii avansate și pe alte mijloace”, a declarat premierul Netanyahu într-un comunicat de presă.
În urma acestei decizii, echipe de muncitori s-au angajat imediat, în noaptea de luni spre marți, să demonteze detectoarele poziționate la intrările în locul sfânt.
Când știrea privind decizia Israelului a început să se răspândească, câteva sute de palestinieni s-au adunat la Poarta Leilor pentru a sărbători.
Cineva a tras un foc de artificii, care a declanșat o intervenție a poliției israeliene, care a dispersat adunarea cu grenade paralizante. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Muntele Templului: Israelul a retras detectoarele de metal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*