Muzeul Israel: Mesaj de pace pentru toate religiile, transmis de Trump

Alături de primul ministru israelian Beniamin Netanyahu, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ținut la Muzeul Israel, un discurs extrem de așteptat, prin care și-a încheiat turneul diplomatic în Orientul Mijlociu și vizita sa specială în Israel.
Trump, care a vorbit în fața unui public format din oficiali israelieni și americani, și-a început discursul prin a-i mulțumi lui Beniamin și Sarei Netanyahu, reafirmând “legătura de nezdruncinat (care există) între Statele Unite și Israel” și a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Manchester.
“Trebuie să desființăm terorismul și extremismul. Este necesar de a distruge această oribilă ideologie și de a-i proteja și apăra pe cetățenii și popoarele lumii”, a subliniat președintele, care, în timpul șederii sale în Riyad și Ierusalim, a făcut în mod repetat referire la necesitatea de a combate terorismul.
“Toate națiunile civilizate trebuie să fie unite în acest efort. Această călătorie se concentrează pe acest criteriu, pentru a aduce împreună națiuni din întreaga lume pentru a învinge terorismul, care terorizează lumea și pentru a zdrobi această ură ideologică care pare că avansează atât de repede”, a accentual liderul american.
Pe de altă parte, Trump și-a exprimat bucuria de a fi în Israel, și în special în Ierusalim și în muzeul național din Orașul antic, “acest vechi oraș, pentru a vorbi cu oamenii din Israel și cu toate popoarele din Orientul Mijlociu care visează la prosperitate, pace și securitate”.
Căutând să transmit un mesaj de pace pentru popoarele celor trei religii monoteiste, Donald Trump nu a putut să nu menționez legătură istorică și de necontestat care există între Orașul Sfânt, Israel și iudaism.
“Legăturile dintre poporul evreu și această Țară Sfântă sunt antice și eterne. Aceasta datează de mii de ani, inclusiv domnia regelui David, a cărui stea flutură cu mândrie astăzi pe steagul alb-albastru al Israelului”, a spus el referindu-se la vizita efectuată de el la Zidul Plângerii, unde a declarat a fi fost “profund impresionat de prezența lui Dumnezeu, pe care am putut-o simți”.
“În pofida dificultăților, ați creat o țară incredibilă care este bogată nu numai prin istorie și cultură, ci mai ales prin spiritul ei”, a spus președintele, care a remarcat, de asemenea, faptul că, în Israel, “musulmanii, creștinii și oamenii de orice credință sunt liberi să trăiască și să-și respecte propria religie, în conformitate cu conștiința lor”.
“Astăzi, împreună cu prietenii, fac apel la toți oamenii, evrei, creștini, musulmani și toate celelalte credințe să se inspire de la acest vechi oraș pentru a încerca să depășească diferențele, opresiune și ura, în scopul de a oferi tuturor copiilor libertate, speranță și demnitate”, a cerut președintele american.

“Israelienii și Palestinienii pot ajunge la o înțelegere”

Donald Trump a transmis direct israelienilor și palestinienilor o serie de propuneri, dar nu a făcut referire la conflictul israeliano-palestinian decât în termeni generali. Totuși, el a amintit de violență cu care Israelul se confruntă zi de zi, menționând totodată “israelienii (care) au experimentat direct ura, terorismul și violența radicală”.
“Israelienii sunt uciși de teroriștii care au aruncat cu cuțite si bombe. Hamas și Hezbollah, care lansează rachete împotriva comunităților israeliene și copiii care trebuie să fie instruiți pentru ca la auzul sirenelelor să alerge, cuprinși de frică, pentru a se proteja într-un adăpost anti-aerian ( … ) și liderii care fac apel la distrugerea Israelului… Nu!! Nu cu Donald J. Trump. Aceasta nu mai este posibil”, a spus el cu convingere.
“Vă pot spune că palestinienii sunt gata pentru a ajunge la pace. Știu că ați auzit deja, dar eu vă spun vouă, ei sunt dispuși să dea o mână de ajutor pentru a ajunge la pace”, a declarat, de asemenea, Trump, care s-a aflat marți la Bethleem, în Cisiordania, unde s-a întâlnit cu omologul său palestinian, Mahmoud Abbas.
“Israelienii și palestinienii pot ajunge la o înțelegere. Statele Unite sunt ferm angajate să mențină Iranul în afara oricărei posibilități de a dezvolta o armă nucleară, pentru ca Teheranul să înceteze să mai susțină terorismul”, a subliniat Trump.
“Să visăm împreună la un viitor în care copiii de evrei, musulmani și creștini vor putea să crească împreună și să trăiască în încredere, armonie, toleranță și respect”, și-a dorit președintele american, adăugând: “Valorile practicate în Israel au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Convingerea lui Theodore Herzl rămâne valabilă și astăzi”.
Referindu-se la pelerinii de toate credințele care vin în Țara Sfântă, evreii care introduc rugăminți în fisurile Zidului Plângerii, creștinii care se roagă la Sfântul Mormânt și musulmanii care răspunde la apelul de rugăciune, Trump a vrut să trimită un mesaj de speranță pentru toate religiile.
“Acest oraș ca nicăieri altundeva în lume, relevă longevitatea inimilor oamenilor care știu cum să-l venereze pe Dumnezeu”, a reamintit președintele Statelor Unite.
“Am cerut acestei Țări promise să mi se alăture pentru a-i combate pe dușmanii noștrii comuni, pentru a ne continua valorile comune și pentru a proteja demnitatea fiecărui copil al lui D-zeu. Multumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze, Dumnezeu să binecuvânteze Statul Israel și Statele Unite”, a concluzionat el. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Muzeul Israel: Mesaj de pace pentru toate religiile, transmis de Trump"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*