Netanyahu reacționează la planul de pace al președintelui Trump, care include și un stat palestinian

Vorbind duminică, la începutul reuniunii săptămânale a cabinetului, Netanyahu s-a referit la știrile din week-end, conform cărora administrația Trump se află în etapele finale ale elaborării unui acord de pace între Israel și palestinieni.
Canalul 2 al televiziunii israeliene (Hadashot News) a raportat că planul de pace al lui Trump include înființarea unui stat palestinian.
“În ceea ce privește planul președintelui Trump, am auzit multe speculații în weekend și nu intenționez să mă refer la ele. Cu toate acestea, atitudinea noastră față de acest plan va fi determinată în funcție de securitatea și interesele naționale ale statului Israel, iar acestea au fost clarificate pentru prietenii noștri americani “, a afirmat el.
Anterior, biroul lui Netanyahu a respins categoric rapoartele ca fiind “inexacte”, adăugând că “nevoile de securitate ale Israelului și nevoile naționale ale statului Israel” vor determina dacă Ierusalimul va aproba sau nu un plan de pace.
În urma rapoartelor difuzate pentru prima dată sâmbătă, ministrul israelian al Agriculturii, Uri Ariel, (partidul Căminul Evreiesc) a amenințat că va părăsi guvernul. Ariel, al cărui partid se opune vehement noțiunii de stat palestinian, a declarat că fracțiunea sa “nu va rămâne într-un guvern care recunoaște un stat palestinian”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Netanyahu reacționează la planul de pace al președintelui Trump, care include și un stat palestinian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*