New York: După ce a cedat inițial presiunilor palestiniene, muzeul Queens aprobă, în final, o ceremonie pentru a marca votul ONU din 1947 asupra Independenței Israelului

După ce ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a denunțat presiunile din partea palestinienilor ca fiind responsabile pentru forțarea muzeului Queens din New York de a contramanda ceremonia aniversării a 70 de ani de când ONU a aprobat înființarea Statului Israel, incidentul a fost reparat iar evenimentul va avea loc.
Atât ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, cât și oficialități ale muzeului Queens din New York au făcut declarații oficiale potrivit cărora ceremonia va avea loc, așa cum a fost planificată, la 29 Noiembrie.
„Muzeul Queens va colabora cu ambasada Israelului pentru organizarea aniversării evenimentului petrecut în 1947 – votul ONU asupra înființării Statului Israel” a afirmat un purtător de cuvânt al muzeului. „Suntem profund dedicați să servim toate comunitățile în slujba cărora existăm, prin programele noastre artistice pline de semnificații și dorim mult să facem ca acest eveniment să fie un mare succes”.
Înainte de a deveni muzeu, această locație a fost sediul temporar al Adunării Generale a Națiunilor Unite. A fost construită inițial ca o sală de expoziții pentru Târgul Internațional din 1939 în Parcul Flushing Meadows și se află în apropierea Centrului de Tenis ONU care este gazda campionatului US Open.
Inițial, Israelul și autoritățile muzeului au căzut de acord ca celebrarea să aibă loc în iunie. Dar, din declarațiile lui Danny Danon reiese că oficiali ai muzeului au contramandat ceremonia pretextând reacții din partea suporterilor palestinieni precum și teama ca evenimentul să nu fie perceput ca o manifestare politică.
Ulterior Danon și-a exprimat în mod hotărât indignarea în legătură cu suspendarea evenimentului și l-a incriminat pe directorul muzeului.
În urma unor reacții și proteste vehemente la care s-au alăturat și alți oficiali, muzeul a anunțat că evenimentul va avea loc așa cum a fost planificat.
Danon a salutat prompt noua decizie a muzeului: „Orice încercare de discriminare care afectează Israelul este complet inacceptabilă și vom continua să luptăm împotriva oricărei astfel de nedreptăți. Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim cu mândrie și demnitate această decizie istorică a ONU”, a spus el.
Evan E. Bernstein, director regional din partea Ligii Anti-Defăimare, s-a declarat și el satisfăcut de noua decizie a Muzeului de a celebra evenimentul.
„Votul ONU a reprezentat o piatră de hotar de o inestimabilă valoare, o incredibilă realizare pentru evreii din întreaga lume, inclusiv și mai ales aici la New York, unde evenimentul a avut loc”, a spus el.(Jurnalul Săptămânii / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "New York: După ce a cedat inițial presiunilor palestiniene, muzeul Queens aprobă, în final, o ceremonie pentru a marca votul ONU din 1947 asupra Independenței Israelului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*