Nou bilanț al tragediei din Egipt: 36 de morți în urma coliziunii a două trenuri (VIDEO)

Cel puțin 36 de persoane au murit vineri în urma coliziunii a două trenuri în nordul Egiptului, în apropiere de Alexandria, una dintre cele mai grave accidente feroviare din ultimii ani în această țară.
În urma acestui accident, 123 de persoane au fost rănite, conform unui comunicat actualizat al autorităților de la Cairo. Majoritatea răniților au fost transportați la mai multe spitaluri din Alexandria, localitate aflată în nordul Eiptului.

Imagini difuzate de televiziunea publică egipteană au prezentat unul dintre trenuri, răsturnat aproape în totalitate, un vagon deraiat într-un câmp, precum și ajutoare care transportau la ambulanțe, răniți și persoane decedate.
După coliziune, răniți au fost extrași din vagoane și plasați pe pături de-a lungul șinelor, într-un câmp de la marginea marelui oraș mediteranean. Alți pasageri, care au supraviețuit catastrofei, se aflau, de asemenea, în afara trenului, în stare de șoc.

În jur de 25 de ambulanțe au fost deplasate la locul accidentului, conform lui Ahmed El-Ansari, responsabil al serviciilor de salvare.
Coliziune a fost cauzată de oprirea unuia dintre trenuri, după o pană, a informat televiziunea de stat citând oficiali ai Ministerului Transporturilor. Celălalt tren l-a lovit în plin, conform aceleași surse.
Ministrul transporturilor a dispus deschiderea unei anchete privind accidentul, promițând „să-i tragă la răspundere“ pe funcționarii săi, a informat televiziunea publică. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Nou bilanț al tragediei din Egipt: 36 de morți în urma coliziunii a două trenuri (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*