O fetiță a murit în Gaza, Autoritatea Palestiniană întârziind să aprobe transferul ei în Israel

O fetiță în vârstă de trei ani a murit în Fâșia Gaza, după ce departamentul de Sănătate al Autorității Palestiniene (AP), cu sediul în Ramallah, a întârziat în a aproba transferul ei în Israel pentru a fi vindecată, a declarat mișcarea islamistă teroristă Hamas.
Dr. Ashraf al-Qudra, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, a spus că fetița suferea de “complicații legate de probleme cardiace” și că avea nevoie de o intervenție chirurgicală “urgentă”, care nu putea fi practicată în spitalele din enclava palestiniană.
Cererea de transfer la un spital din Israel a rămas fără răspuns din partea Ministerului Sănătății al AP, a adăugat el.

Fetița este cea de-a șasea victimă care a murit în cursul ultimelor două luni, din cauza întârzieri aprobării de la Ramallah și a costurilor tratamentelor necesare în spitale israeliene, care nu sunt rezolvate de AP, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza.
De mai multe săptămâni, Autoritatea Palestiniană împiedică obținerea de către locuitorii din Fâșia Gaza a autorizațiilor de a părăsi enclava pentru a primi îngrijiri medicale în străinătate, în special în Israel.
Potrivit unui raport al organizației ”Medici pentru Drepturile Omului” (Physicians for Human Rights -PHR), un ONG responsabil cu supravegherea asistenței medicale în Cisiordania și Gaza, mai mult de 90% dintre pacienții din enclavă nu au primit încă autorizația de la AP.
ONG-ul a remarcat, de asemenea, faptul că, în ultima lună, din aproximativ 120 de cereri depuse pe zi pentru părăsirea teritoriul pentru a primi ajutor medical, în medie, doar 10 cereri au fost aprobate de către autorități, care, la rândul lor, neagă orice schimbare de politică.
Această inițiativă apare ca un nou mijloc de presiune pus în practică de AP împotriva grupului terorist Hamas din Gaza, în timp ce conflictul dintre cele două părți palestiniene a devenit din ce în ce mai accentuat. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "O fetiță a murit în Gaza, Autoritatea Palestiniană întârziind să aprobe transferul ei în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*