Oficial ONU: Israelul “își continuă colonizarea pe scară largă”

Israelul continuă să “creeze colonii la scară largă”, sfidând rezoluțiile Consiliului de Securitate care solicită încetarea procesului, a afirmat reprezentantul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov (foto).
“Dezvoltarea coloniilor face ca soluția celor două state să fie din ce în ce mai inaccesibilă”, a spus el, prezentând situația din Orientul Mijlociu în fața Consiliului de Securitate.
Așa-numita soluție a două state, și anume stabilirea unui stat palestinian care trăiește în pace cu Israelul, a fost de mulți ani punctul de referință a unei mari părți a comunității internaționale, a Ligii Arabe și Uniunii Europene.
Nickolay Mladenov a acuzat guvernul primului ministru israelian Beniamin Netanyahu de a fi recurs la “retorica provocatoare pentru a susține construcția de noi colonii”.
La începutul lunii august, prezent în așezarea Barkan, pentru a sărbătorii 50 de ani de la înființarea localității, Beniamin Netanyahu și-a exprimat satisfacția pentru faptul că nici un guvern nu a făcut atât de multe ca al său pentru colonii.
Între iunie și septembrie, noi construcții au fost înregistrate, în special, “în Ierusalimul de Est, cu un proiect de peste 2.300 de locuințe noi în luna iulie, cu o creștere de 30% pe parcursul întregului an”, a spus Nickolay Mladenov.
“În timpul perioadei analizate, Israelul nu și-a încetat activitățile de colonizare în teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv în Ierusalimul de Est, așa cum a solicitat Organizația Națiunilor Unite. Din 20 iunie, activitățile de colonizare ilegală exercitate de Israel au continuat pe scară largă”, a declarat oficialul ONU.
În plus, în opinia lui Nickolay Mladenov, demolarea caselor și a școlilor palestiniene a continuat, dar la un nivel redus. “Un total de 344 de clădiri au fost distruse, inclusiv o treime în Ierusalimul de Est, deplasând mai mult de 500 de persoane”, a spus el.
Normal că în prezentarea sa, Mladenov nu a făcut nicio referire la valul de atacuri teroriste palestiniene și nici la victimele israeliene. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Oficial ONU: Israelul “își continuă colonizarea pe scară largă”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*