Oficial SUA: ”Trump va recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului săptămâna viitoare”

Astăzi, vineri, un înalt oficial al administrației americane, a declarat pentru Reuters că președintele Donald Trump urmează să țină un discurs, miercuri, pentru a declara Ierusalimul drept capitală „indivizibilă“ a statului Israel.
Conform Wall Street Journal, Casa Albă și-a anunțat ambasadele că se pregătește să declare Ierusalimul drept ”capitală indivizibilă” a Israelului. Citând oficialii americani, cotidianul a spus că proiectul nu este încă definitiv, dar că ”anunțul oficial ar putea fi făcut încă din săptămâna viitoare”.
Pe de altă parte, Casa Albă a calificat drept ”premature” informațiile conform cărora Statele Unite se pregătesc să anunțe transferul ambasadei sale în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, promisiunea electorală a lui Donald Trump.
„Sunt informații premature. Nu avem nimic de a anunța“, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al executivului american.
La rândul său, ”Hadashot” (fostul Canal 2 al televiziunii israeliene) a informat că pentru guvernul israelian, este „foarte probabil“, că presedintele Trump va declara în zilele următoare recunoașterea Ierusalimului drept capitala oficială (a Israelului), și a anunțat „începerea pregătirilor pentru transferul ambasadei“, citând înalte surse de la Casa Albă.
Reamintim că pe data de 7 octombrie 2017, Donald Trump a indicat faptul că spre deosebire de una dintre promisiunile sale de campanie, ambasada SUA în Israel nu va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim înainte de a fi încercat reluarea procesului de pace israeliano-palestinian .
”Vreau să dau o șansă” acestui proces, ”înainte de a mă gândi la mutarea ambasadei în Ierusalim”, a declarat Donald Trump într-o emisiune TV. ”Vom lua o decizie în viitorul nu prea îndepărtat”, a precizat el. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Oficial SUA: ”Trump va recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului săptămâna viitoare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*