Pericol privind declanșarea unui grav și periculos conflict inter-palestinian: Mahmoud Abbas a încetat plata salariilor pentru 37 de membri Hamas

Autoritatea palestiniană (AP) a încetat plata salariilor a 37 de membri ai Hamas, în cadrul unei serii de măsuri de a exercita presiune asupra grupul terorist, astfel încât acesta să transferă controlul asupra Fâșiei Gaza, au anunțat mass-media palestiniene.
Potrivit vice-președintelui parlamentului de la Ramallah, Ahmed Bahar, Ministerul palestinian al Finanțelor a informat membrii blocului “Schimbare și reformă”, care reprezintă mișcarea Hamas în Consiliul legislativ palestinian, despre noua măsură, calificată de aceștia drept “declarație de război” împotriva mișcării islamiste teroriste care controlează Fâșia Gaza.
După sângeroasa lovitură de stat organizată de Hamas în 2007, pentru a pune mâna pe putere în Gaza, liderii Fatah (partidul AP) consideră că grupul terorist din enclavă trebuie să renunțe la controlul administrativ al teritoriului palestinian.
În luna aprilie, președintele AP, Mahmoud Abbas, a anunțat că vrea să pună în aplicare “măsuri decisive” pentru a pune capăt divizării politice palestiniene, cu scopul de a forța Hamas să renunțe la controlul asupra Fâșiei Gaza, în special, prin reducerea cantității de energie electrică furnizată, a salariilor guvernamentale și ajutoarelor medicale.
În aceeași lună, Autoritatea Palestiniană l-a anunțat pe coordonatorul guvernului israelian pentru activități în teritoriile palestiniene (COGAT) că va înceta să plătească pentru transferul de energie electrică în Fâșia Gaza, energie furnizată de Israel.

Începând de luna trecută, statul evreu a redus livrările de energie electrică în enclavă, ridicând temeri cu privire la înrăutățirea condițiilor de viață ale locuitorilor și creșterea tensiunilor dintre cele două părți palestiniene.
În același timp, Mahmoud Abbas, a inițiat blocarea transferului bolnavilor din Gaza care necesită îngrijiri medicale, în Israel sau Iordania. După moartea a 13 pacienți, potrivit cifrelor furnizate de AP, această măsură a fost în cele din urmă anulată.
Dar noua decizie luată acum de AP trage un puternic semnal de alarmă cu privire la escaladarea tensiuniulor inter-palestiniene, situați care va pune în pericol întreaga regiune. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Pericol privind declanșarea unui grav și periculos conflict inter-palestinian: Mahmoud Abbas a încetat plata salariilor pentru 37 de membri Hamas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*