Peste 10.000 de oameni au protestat în România

Peste 10.000 de oameni s-au strâns duminică seara în mai multe oraşe din România şi au protestat faţă de modificările la legile justiţiei.
Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului Tudorel Toader. La Cluj au fost peste 4.000 de manifestanţi, la Sibiu au fost peste 3.000, iar la Timişoara peste 2.000 de oameni au participat la protest. În cele mai multe oraşe din ţară manifestanţii au pornit în marş pe străzi.
La Buzău, circa 20-30 de persoane s-au adunat în Piaţa Dacia unde au protestat împotriva proiectelor de modificare a legilor Justiţiei. Oamenii au fost supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti locali. Atmosfera a fost liniştită.
La Focşani, circa 50-60 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, sloganul protestului fiind:”Focsani! Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”
Oamenii au huiduit și au strigat şi ”PSD, ciuma roşie”, ”Tudorel, slugă model” sau ”Jos Guvernul ”.
”La Focşani, în Piaţa Unirii, oamenii vor să tragă un semnal de alarmă faţă de actuala guvernare care doreşte să subordoneze Justiţia pentru închiderea dosarelor penale ale liderilor PSD – ALDE. Atacul la independenţa Justiţiei trebuie să înceteze, la fel cum trebuie să înceteze şi războiul distructiv pe care PSD şi ALDE îl duc împotriva economiei româneşti, împotriva oamenilor de afaceri şi contribuabililor oneşti din această ţară”, a scris duminică seară pe contul de Facebook liderul PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma.
Peste 2.000 de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei din Timișoara. S-au rostit discursuri şi s-au strigat lozinci precum: “DNA sa vină să vă ia”, “Parlament penal, marş la Tribunal”, “Jos Tăriceanu, Dragnea si Dorneanu” sau ”Vrem Justitie, nu coruptie”.
Înainte de ora 20.00 s-a cântat imnul oraşului, melodia “Timişoara” a trupei Promusica, moment în care oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile. A urmat apoi un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viata in tragedia de la Colectiv. De asemenea, protestatarii au cântat Imnul ”Deştreaptă-te române”.
La Galați, numărul protestatarilor a ajuns la circa 500 de persoane. Manifestanţii care s-au strans pentru inceput la Prefectura au pornit ulterior in mars pe principalele artere de circulatie ale orașului, străzile Domnească și Brailei, ocupând prima bandă de mers a mașinilor. Ei îi indeamnau pe trecători și pe cei aflați în case să li se alature, scandând “Ieșiți din casă dacă vă pasă” sau “Veniți cu noi”.
La un moment dat, a existat şi un incident care a produs confuzie în rândul manifestanților când doi jandarmi s-a apropiat de un protestar aflat pe șosea și care risca să fie accidentat de un troleibuz. La început, el a devenit ușor recalcitrant, însă când a înțeles despre ce este vorba s-a liniștit.
Peste 300 de persoane au protestat la Constanţa oamenii plecând într-un marş pe străzile şi bulevardele din oraş către sediul PSD după ce iniţial s-au întâlnit în faţa prefecturii Constanţa, ei au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Jos penalii”.
Oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa, scandând lozinci antiguvernamentale şi declarându-se împotriva modificărilor la legile Justiţiei.
Ei au plecat apoi într-un marş pe străzile din oraş,unde au scandat: PSD ciuma roşie, Hoţii, hoţii, Jos penalii, Justiţia nu e oarbă, iar în fruntea coloanei se află un grup de persoane care ţine un banner pe care scrie Constanţa contează. Ţara nu a votat hoţia, voi nu sunteţi România.”
Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seară, la un protest şi la Alba Iulia aceştia au pornit pe jos într-un marş pe străzile oraşului. Protestarii au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, ”Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste”, ”Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, ”Justiţie, nu corupţie”, „DNA, să vină să vă ia”, „Dragnea şi ai lui sunt călăii neamului”, „Hoţii, hoţii, hoţii”.
Protestatarii s-au oprit pentru scurt timp în faţa Prefecturii Alba, iar apoi au pornit în marş pe cele mai importante străzi din municipiu.
La Sibiu, protestatarii au mers într-un marş pe bulevardul pietonal din centrul oraşului şi au revenit în Piaţa Mare. Numărul celor care au participat la protest a fost de 3.000. Protestatarii au avut vuvuzele şi steaguri, dar şi pancarte pe care scria ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie” şi ”România, trezeşte-te”.
La Iaşi 1.500 de persoane au protestat. Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii și au scandat lozinci împotriva PSD şi a ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Totodată, manifestanţii au susţinut că ar trebui organizate alegeri anticipate, fiind nemulţumiţi că PSD nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut. După ora 20.00, protestatarii au plecat în marş pe străzile oraşului.
Peste 4.000 de protestatari s-au strâns şi la Cluj, oamenii au strigat “PSD, ciuma rosie” si “Dragnea, nu uita, așteptam și cartea ta!”.
La Oradea peste 300 de oameni s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din municipiul și au protestat faţă de dorinţa Guvernului de a modifica legile Justiţiei. Oamenii au scandat “Vrem justiţie, nu corupţie” şi au pornit pe jos într-un marş pe cele mai importante bulevarde şi străzi din municipiu. Pe traseu protestatarilor li se adaugă alte persoane. Una dintre opririle de pe traseul coloanei de manifestanţi a fost în faţa sediului PSD Bihor unde au scandat lozinci împotriva PSD şi a Guvernului.
Oamenii spun că sunt nemulţumiţi că Parchetele devin suborodonate intereselor politice, iar în această săptămână senatorii au dat un aviz negativ unui proiect de lege care îi impiedică pe condamnaţii penal să ocupe funcţia de preşedinte al României. În acest fel, susţin protestatarii, Liviu Dragnea ar avea toate şansele să ajungă la Cotroceni.

Sursa: Pro TV

Comments

comments

Be the first to comment on "Peste 10.000 de oameni au protestat în România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*