Premierul israelian a cerut închiderea UNRWA, agenţia ONU care ajută refugiaţii palestinieni

Duminică, în timpul reuniunii săptămânale a cabinetului ministerial, primul ministru israelian Beniamin Netanyahu a cerut închiderea agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA.
„Hamas folosește copii de vârstă școlară ca scuturi umane și acesta este inamicul cu care ne luptăm de ani de zile, un inamic care comite o dublă crimă de război. Atacă civili nevinovați și se ascunde în spatele copiilor“, a acuzat Netanyahou.
Primul ministru s-a referit la descoperirea la 1 iunie, a unui tunel care trecea pe sub două școli UNRWA în tabăra de refugiați palestinieni de la Maghazi din Gaza.
În cadrul reuniunii, Beniamin Netanyahu a indicat că a abordat acest subiect cu ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, care a vizitat Israelul săptămâna trecută.

„I-am spus că a venit timpul ca ONU să reconsidere menținerea UNRWA“, a spus premieul israelian, care a depus vineri o plângere oficială împotriva Hamas la Consiliului de Securitate al ONU.
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al UNRWA susţine că desfiinţarea ar duce la “transformarea a două miioane de oameni din Fâşia Gaza în susţinători ai Statului Islamic”.
UNRWA a fost înfiinţată în 1949 şi susţine că ajută în prezent aproximativ cinci milioane de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu.
Statele Unite ale Americii, principalul aliat al Israelului, a fost cel mai mare donator al UNRWA în 2016, furnizând 368 milioane de dolari. (Amima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul israelian a cerut închiderea UNRWA, agenţia ONU care ajută refugiaţii palestinieni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*