Premierul israelian la ONU: “Cei care ne amenință cu anihilarea, sunt în pericol” (VIDEO)

În timpul discursului său mult așteptat în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite, premierul israelian Beniamin Netanyahu a denunțat influența iraniană care se extinde în sudul Orientului Mijlociu și a jurat să nu permită Teheranului să se stabilească permanent în Siria.
“De la Marea Caspică până la Marea Mediterană, de la Teheran la Tartous (Siria de Vest), o perdea iraniană se coboară asupra Orientul Mijlociu”, a declarat primul ministru israelian, care a denunțat încă o dată acordul nuclear dintre marile puteri și Iran din 2015.
“Cei care ne amenință cu anihilarea se pun ei însuși într-un pericol mortal. Israelul se va apăra cu toată puterea armelor noastre și cu toată puterea convingerilor noastre “, a adăugat el.
“Vom acționa pentru a împiedica Iranul să-și înființeze baze militare permanente în Siria, pentru forțele sale aeriene, navale și terestre”, a asigurat premierul israelian.
Reamintind că regimul de la Teheran anunță zilnic că vrea să distrugă Israelul, Netanyahu s-a ridicat puternic împotriva acordului nuclear iranian, care este, de asemenea, condamnat și de către președintele american Donald Trump. Acest acord urmărește să controleze caracterul civil al activităților nucleare ale Iranului în schimbul unei ridicări treptate a sancțiunilor impuse Teheranului.
Primul ministru israelian a declarat că acest acord nu are intenția de a tempera ambițiile nucleare și balistice iraniene, ci, dimpotrivă, permite Iranului să-și dezvolte programele, adăpostindu-se în spatele acordului, comparând-ul cu acordul încheiat cu Coreea de Nord în 1994, care prevedea stoparea și dezmembrarea programului nuclear al Phenian-ului, în schimbul unei ajutor economic.
Beniamin Netanyahu și-a început discursul spunând că poziția statului evreu în lume este “în centrul unei revoluții”.
“Această schimbare se întâmplă deoarece atât de multe țări din întreaga lume au înțeles în cele din urmă ce ar putea face Israelul pentru ele. Ele înțeleg, de asemenea, ceea ce au cunoscut Warren Buffet și Google de ani de zile. Israelul este națiunea inovării. Aceste țări recunosc, de asemenea, capacitatea excepțională a Israelului în lupta împotriva terorismului. În ultimii ani, Israelul a furnizat informații care au împiedicat zeci de atacuri teroriste majore în întreaga lume. Am salvat nenumărate vieți “, a adăugat el.
Netanyahu a reamintit, de asemenea, că în ultimul an, câțiva președinți, miniștri de externe și alți lideri au călătorit în Israel, subliniind două vizite ”istorice”’: vizita președintelui american Donald Trump în mai și cea a primul ministru Modi, primul lider indian care a vizitat statul ebraic.
Liderul israelian a reamintit, de asemenea, că a reprezentat țara sa pe șase continente diferite pe parcursul anului trecut, inclusiv un tur istoric al Americii Latine săptămâna trecută. “După 70 de ani, lumea primește Israelul și Israel salută lumea”, a spus el, glumind că nu a vizitat încă Antarctica, dar că o va face într-o zi pentru că ”am auzit că pinguinii sunt, de asemenea, suporteri entuziaști ai Israelului”.
Și a adăugat: “Pentru că nu au probleme în a recunoaște că anumite lucruri sunt alb și negru, bune sau rele”, referindu-se la atitudinea comunității internaționale față de Israel și rezoluțiile votate la ONU împotriva statului evreu.
Netanyahu a dat două exemple: votul Organizației Mondiale a Sănătății privind o rezoluție sponsorizată de Siria care critică Israelul pentru condiții medicale pe Podișul Golan Heights dar în special “rezoluția Unesco privin Hebronul (care) este nu numai o <știre falsă>, ci mai ales o falsificare a istoriei”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul israelian la ONU: “Cei care ne amenință cu anihilarea, sunt în pericol” (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*