Premierul israelian: ”Nu va mai fi nici o dezmembrare a așezărilor israeliene aflate pe teritoriul Israelului”

Primul ministru israelian Beniamin Netanyahu a vizitat recent așezarea evreiască Barkan, pentru a sărbători 50 de ani de la crearea sa și a promis sfârșitul dezmembrării așezărilor evreiești din Cisiordania.
Netanyahu și-a început discursul prin a aminti locul pe care-l ocupă localitatea în istoria poporului evreu, subliniind importanța regiunilor Iehuda și Shomron (Cisiordania), ”un loc central în istoria poporului și teritoriului nostru”.
”Este țara strămoșilor noștri, este țara noastră, este pământul nostru. Ne-am întors pentru a rămâne pentru totdeauna. Nu va fi nici o dezmembrare a așezărilor de pe pământul Israelului, nicio dezmembrare a caselor”, a declarat emoționat primul ministru israelian în fața locuitorilor din Barkan, oraș care a fost construit după victoria Israelului în Războiul de Șase zile.
”Vom păstra așezările și le vom apăra cu inteligență, responsabilitate și sensibilitate“, a subliniat Netaniahu la Barkan. ”Vom lucra pentru industrie, pentru forța de muncă, pentru apă, turism și ne vom lupta cu cei care vor lupta împotriva noastră”, a adăugat el
Reamintim că mai multe țări – în special ca urmare a deciziei UE din 2015 de a eticheta produsele israeliene realizate în așezările evreiești din Cisiordania – au ales să oprească importul de produse din zona industrială Barkan, susținând că fabricarea lor are loc în „în teritoriul ocupat al Cisiordaniei”.
”Împotriva celor care doresc să ne dezrădăcineze, ne vom întări și mai adând rădăcinile”, a insistat premierul israelian Beniamin Netanyahu. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul israelian: ”Nu va mai fi nici o dezmembrare a așezărilor israeliene aflate pe teritoriul Israelului”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*