Premierul israelian și-a exprimat “profunda tristețe”, după atacul din Ierusalim (VIDEO)

Primul ministru israelian Beniamin Netanyahu și-a exprimat, sâmbătă, profundă tristețe după moartea polițistei Hadas Malka, care a fost ucisă vineri seara în atacul terorist comis la intrarea în Orașul Vechi din Ierusalim.
“Aș dori să-mi exprim profunda tristețe în urma decesului polițistei israeliene Hadas Malka, ucisă în timpul atacului terorist comis ieri (vineri, n.r.) în Ierusalim”, a declarat Netanyahu într-o postare pe Facebook.
“Hadas și-a început serviciul militar în marină înainte de a continua în cadrul Corpului de grăniceri, în funcția de comandant de unitate. În timpul atacului, Hadas a luptat cu curaj împotriva teroristului, dar a fost grav rănită”, a continuat el.
“Hadas a iubit poporul lui Israel și țara lui Israel, și a fost iubită de superiorii și subordonații săi. În numele tuturor oamenilor din Israel, vreau să transmit condoleanțe familiei sale”, a concluzionat Netanyahu.

Hadas Malka, z.l.

Primul ministru israelian a cerut, de asemenea, ca Autoritatea Palestiniană să condamne atacul, menționând totodată că se așteaptă ca acest lucru să fie făcut de către toate țările din lume, indică un alt comunicat al biroul lui.
Una dintre primele condamnări internaționale a fost aceea a trimisului special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu, Nikolay Mladenov, care a spus sâmbătă că “actele teroriste”, cum ar fi atacul din Ierusalim “trebuie să fie clar condamnate de toți”.
“Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familiile victimelor și doresc răniților o recuperare rapidă. Sunt șocat să văd, încă o dată, cum unii consideră adecvat a califica aceste atacuri, drept <eroice>. Ele sunt inacceptabile și încearcă să creeze un nou ciclu de violență”, a spus el într-o declarație.
Yoav Mordechai, coordonatorul activităților guvernamentale israeliene în teritoriile palestiniene (COGAT), a criticat partidului Fatah al lui Mahmoud Abbas, de faptul că a acuzat Israelul de “crimă de război”, deoarece i-a ucis pe teroriștii palestinieni responsabil pentru atacul cu armă și cuțit, de la intrarea în Orașul Vechi din Ierusalim.
“Cei trei criminali care au efectuat actul lor laș de terorism și au ucis o polițistă din Ierusalim, au primit condoleanțe din partea Fatah, care i-a calificat drept nevinovați. Ca și cum ar fi fost lichidați fără nici un motiv. Acesta este o incitare pură la terorism !”, a spus Mordechai.
El a adăugat că, mai mult de 250.000 de permise de intrare în Israel care au fost emise palestinienilor în timpul lunii de Ramadan, în scopul de a-și vizita rudele din Israel, a fost revocată din cauza acestui atac.
Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a cerut sâmbătă Consiliului de Securitate să condamne atacul din ziua precedentă și a acuzat, din nou, Autoritatea Palestiniană de sprijinirea terorismului.
Potrivit oficialilor israelieni, Autoritatea Palestiniană a plătit aproape 4 miliarde de shekeli (1 miliard de euro) în ultimii patru ani, prizonierilor palestinieni și familiilor teroriștilor uciși în atacurile lor împotriva israelienilor.
Armata israeliană a declarat sâmbătă că atacul efectuat cu o zi înainte, la intrarea în Orașul Vechi din Ierusalim a fost efectuat de o celulă teroristă locale, neafiliată, din Cisiordania, și nu de Statul Islamic sau de Hamas, care au revendicat, fiecare în parte, responsabilitatea pentru atac.
De asemenea, militari israeliani au fost deplasați în satul Deir Abu-Mashal (Cisiordania), în apropiere de Ramallah, de unde sunt originari teroriștii responsabili pentru atac. Mai mulți oficiali au declarat că trupele armatei au închis temporar satul, au percheziționat locuințele celor trei teroriști, au confiscate diverse documente și au interogat membri ai familiei.
Soldații au cartografiat, de asemenea, casele celor trei teroriști în anticiparea unei demolări. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul israelian și-a exprimat “profunda tristețe”, după atacul din Ierusalim (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*