Premierul israelian: Zidul Plângerii “va rămâne mereu sub suveranitatea Israelului”

Primul ministrul israelian Beniamin Netanyahu a promis duminică, că Israelul va continua “să construiască în Ierusalim, capitala noastră”, reafirmând, de asemenea, că Zidul Plângerii va rămâne, indiferent de ce se va întâmplă, sub suveranitatea Israelului.
“Zidul Plângerii și Muntele Templului vor rămâne mereu sub suveranitatea Israelului”, a declarat Beniamin Netanyahu, cu ocazia unei ceremonii publice care s-a înscris în cadrul unei săptămâni de festivități în onoarea Zilei Ierusalimului, care marchează reunificarea Orașului Sfânt, în urma Războiului de Șase zile, care a avut loc în 1967.
Declarațiile premierului israelian reafirmă poziția sa în mai multe probleme cheie, inclusiv statutul vechiului Ierusalim, care vor fi discutate în timpul vizitei președintelui american Donald Trump, care urmează să ajungă în Israel, luni.
Casa Albă s-a desolidarizat săptămâna trecută de declarațiile unui înalt responsabil din cadrul delegației, însărcinat cu vizita președintelui american Donald Trump, care a susținut că Zidul Plângerii nu ”face parte din Israel”.
Oficialul american a refuzat ca Trump să fie însoțit de primul ministru Beniamin Netanyahu în timpul vizitei planificate la Zidul Plângerii din Ierusalim, o cerere formulată de către autoritățile israeliene.
Motivul invocat de acest înalt oficial american omologilor israelieni: Locul pe care se află Zidul “nu face parte din teritoriul vostru”.
Cu toate acestea, președintele american, Donald Trump, nu a exclusă definitiv invitarea primului ministru israelian Beniamin Netanyahu de a i se alăture în timpul vizitei sale la Zidul Plângerii.
“Nu am luat încă o decizie cu privire la vizita mea la Zidul Plângerii”, a declarat Trump cotidianului israelian ”Israel Hayom”.
Palestinienii consideră partea de est a Ierusalimului drept capitala viitorului lor stat, în timp ce pentru Israel, orașul în ansamblul său este capitala sa indivizibilă.
Nici un președinte american nu a vizitat niciodată în mod oficial Zidul Plângerii, locul cel mai sfânt pentru iudaism, deoarece politica americană susține că statutul final al Ierusalimului nu a fost încă stabilit. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul israelian: Zidul Plângerii “va rămâne mereu sub suveranitatea Israelului”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*