Premierul român Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. O moțiune de cenzură va fi depusă luni la Parlament (VIDEO)

PSD a hotărât excluderea lui Sorin Grindeanu din partid și urmează să depună o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, potrivit unor surse politice. Decizia CExN vine în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze. Toți miniștrii Cabinetului Grindeanu și-au depus astăzi demisiile la Guvern.
Demisiile miniștrilor au fost transmise de la Secretariul General al Guvernului la cabinetul prim-ministru. Premierul are la dispoziție 15 zile să le transmită președintelui Klaus Iohannis.
Reamintim că în urmă cu o zi, social-democrații au decis să îi retragă sprijinul politic Guvernului Grindeanu.
Liderii PSD au dat două voturi: unul pentru excluderea lui Sorin Grindeanu din partid pentru că a refuzat să își dea demisia din fruntea Guvernului și un vot pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Peste încă o săptămână, cel mai probabil, va fi și votul pe această moțiune, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu de la sediul PSD.
Premierul Sorin Grindeanu a revenit cu un nou mesaj pe Facebook și a cerut o “largă consultare în PSD”, în contextul în care partidul riscă să piardă guvernarea. Sorin Grindeanu spune că “nu se agață de funcția de prim-ministru” și că își va da demisia dacă președintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier tot de la PSD.
“Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea (…) Vă propun o largă consultare în partid, cu toți cei care muncesc și cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi”, a scris Grindeanu pe rețeaua de socializare.
Joi, Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon și cu premierul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, care l-a felicitat pe Sorin Grindeanu pentru decizia de a nu demisiona.

 

Sursa TVR

Comments

comments

Be the first to comment on "Premierul român Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. O moțiune de cenzură va fi depusă luni la Parlament (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*