Președintele României a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcţia de premier

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier.
Procedura prevede ca Mihai Tudose să propună echipa cu care va forma Executivul, urmând ca miniştrii să fie audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament, după care Guvernul va fi votat în plenul reunit al celor două Camere.
Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.
“PSD şi ALDE susţin că au în continuare majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care să înceapă să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat, luni seara, Klaus Iohannis.

Comments

comments

Be the first to comment on "Președintele României a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcţia de premier"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*