Ramallah: Abbas s-a întâlnit cu Kushner și a apreciat eforturile diplomatice ale lui Trump

RAMALLAH, WEST BANK - JUNE 21: In this handout image provided by the Palestinian Press Office (PPO), Palestinian President Mahmoud Abbas (R) meets with Jared Kushner, Senior Advisor to U.S. President Donald Trump, on June 21, 2017 in Ramallah, West Bank. Kushner is in the Middle East to broker Israeli-Palestinian peace talks. (Photo by Thaer Ghanaim/PPO via Getty Images)

„Palestinienii apreciază eforturile diplomatice ale lui Donald Trump“, a declarat joi seara președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, în timpul unei întâlniri la Ramallah cu Jared Kushner, consilierul superior al președintelui SUA.
„Confirmăm faptul că această delegație (americană, n.r.) lucrează pentru pace și o susținem pentru a realiza ceea ce numește președintele Trump – un acord de pace -. Știm că lucrurile sunt dificile, dar nimic nu este imposibil“, a spus Abbas.
Trump ”este hotărât să ajungă la o soluție care va aduce prosperitate și pace tuturor celor din această regiune”, a declarat Jared Kushner, mai devreme joi, la începutul discuțiilor cu premierul israelian Beniamin Netanyahu la Tel Aviv.
Dincolo de declarațiile de intenție, Kushner și delegația sa sunt foarte departe de a stabili scriptic acordul „final“ promis de președintele américain.
Membrii delegației sunt mereu în căutarea de modalități pentru relansarea discuțiile suspendate din 2014, fapt ce se anunță a fi foarte complicat, în condițiile în care pozițiile celor două părți par a fi din ce în ce mai diferite.
Chiar dacă va lua mult timp și vor exista ”suișuri și coborâșuri“, stabilirea unui acord rămâne „o prioritate de top” pentru Trump, care se menține “optimist“, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un oficial al Casei Albe.
În acest scop, Trump a trimis în regiunea Orientului Mijlociu, la sfârșitul săptămânii trecute, o delegație specială formată din Jared Kushner, Jason Greenblatt, reprezentant special pentru negocieri internaționale și Dina Powell, consilier adjunct pentru securitate națională.
Membrii delegației au sosit miercuri seară în Israel, duop ce, începând de duminică, s-au întâlnit cu liderii din Emiratele Arabe Unite, Iordania, Qatar și Arabia Saudită. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ramallah: Abbas s-a întâlnit cu Kushner și a apreciat eforturile diplomatice ale lui Trump"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*