Reacții internaționale în urma noului atentat din Londra soldat cu șase morți și 50 de răniți. Cei trei teroriști au fost lichidați (VIDEO)

Un atac terorist a lovit din nou, sâmbătă noapte, în inima Londrei, unde trei teroriști la bordul unui camion au pătruns în mulțimea care se afla pe Podul Londrei, înainte de a ataca trecătorii cu un cuțit, ucigând șase persoane, înainte de a fi împușcați de poliție.
50 de răniți au fost internați în 5 spitale diferite, au anunțat serviciile medicale, care au tratat la fața locului persoanele ușor rănite.

 


Conform unui comunicat al poliției londoneze,
“suspecții purtau ceea ce părea a fi veste cu explozibili, care s-au dovedit ulterior a fi false”.
Președintele francez, Emmanuel Macron, a dat asigurări duminică că Franța este “alături de Regatului Unit”.

La rândul său, președintele Donald Trump a oferit, într-o convorbire telefonică cu premierul britanic Theresa May, “sprijinul deplin” al Statelor Unite, după “acest atac terorist brutal”.

“Nu există nici o justificare pentru astfel de acte barbare”, a reacționat primarul Londrei, Sadiq Khan. Liderul opoziției partidului laburist, Jeremy Corbyn, a postat pe contul său Twiter: ”Brutal și șocant incident raportat în Londra. Gândurile mele sunt alături de victime și familiile lor. Mulțumesc serviciilor de urgență”.
AcestA este cea de al treilea atentat în mai puțin de trei luni în Marea Britanie.
Pe 22 martie, la Londra, un bărbat a pătruns, de asemenea, în mulțimea de pe Podul Westminster, omorând patru persoane, înainte de a fi înjunghiat mortal un ofițer de poliție. Atacatorul, Khalid Masood, un britanic convertit la islam, a fost ucis.
Două luni mai târziu, pe data de 22 mai, la Manchester, un atac cu bombă a ucis 22 de persoane și a rănit alte 100, după ce un tânăr britanic, de origine libiană s-a aruncat în aer la ieșirea de la un concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande. Acesta din urmă, care trebuie să participe duminică, în Manchester, la un concert special pentru caritate în semn de omagiu pentru victimele atacului terorist de pe 22 mai, a postat ieri pe Twitter: “Mă rog pentru Londra”.
Atentatul de la Manchester a fost revendicat de către organizație jihadistă Statul islamic (SI), care multiplică atacurile din Europa, în timp ce înregistrează eșecuri pe teren în Siria și Irak. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Reacții internaționale în urma noului atentat din Londra soldat cu șase morți și 50 de răniți. Cei trei teroriști au fost lichidați (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*