Reacționând la ”scandaloasa” decizie UNESCO, premierul israelian anunță construirea unui muzeu al patrimoniului evreiesc la Hebron, în Cisiordania

Primul ministrul israelian Beniamin Netanyahu
a anunțat duminică că intenționează să construiască un muzeu al patrimoniului evreiesc în orașul Hebron din Cisiordania (Iehuda și Shomron), în replică la votul UNESCO, care, săptămâna trecută, a făcut din vechiul oraș evreiesc, un site al patrimoniului mondial palestinian.
“Ca urmare a acestei decizii, am hotărât să reduc cu un milion de dolari finanțarea ONU și să transfer această sumă pentru crearea unui muzeu al patrimoniului evreiesc în Kiryat Arba (o așezare evreiască la marginea orașului Hebron, n.r.) și în Hebron”, a anunțat premierul israelian astăzi, duminică, în cadrul ședinței săptămânale a cabinetului său.
“Banii vor fi de asemenea utilizați pentru alte proiecte în domeniul patrimoniului (evreiesc) legate la Hebron”, a adăugat el.
“Legătura dintre poporul lui Israel și Hebron, și Mormântul Patriarhilor este o legătură de proprietate și istorie”, a spus Netanyahu în deschiderea ședinței cabinetului, după ce a citit versete din Geneză cu privire la acest subiect.
Netanyahu a mai spus că “toată lumea va fi capabilă de a vedea adevărul și primii vizitatori pe care-i invit să intre în Muzeu sunt delegațiile UNESCO”, după ce a anunțat finanțarea site-ului dedicat artefactelor arheologice și istorice, care vor demonstra legăturile dintre iudaism și Hebron.
“În fața minciunilor UNESCO, Israelul va prezenta lumii adevărata poveste a legăturilor profunde, vechi de mii de ani, care unesc poporul evreu și orașul Hebron”, a concluzionat el.
Comitetul patrimoniului mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru educație, știință și cultură, reunit, vineri, la Cracovia (Polonia), a înscris vechiul oraș din Hebron pe această listă, ca un site de “o valoare universală excepțională”. De asemenea, el a plasat acest oraș, situat în teritoriile palestiniene, pe lista patrimoniului mondial aflat în pericol.
Premierul israelian a descris drept “scandaloasă” decizia UNESCO de a declara orașul vechi din Hebron drept o “zonă protejată” a patrimoniul mondial, precum și drept un site de “o valoare universală excepțională”.
“O altă decizie delirantă a UNESCO. De această dată, ei au crezut că Mormântul Patriarhilor din Hebron este un site palestinian, ceea ce înseamnă non-evreu, și că acesta este un site în pericol”, a declarat Netanyahu într-un videoclip lansat de serviciile sale și publicat pe pagina sa de pe Facebook.

Suite à la décision de l'UNESCO, j'ai décidé de réduire d'un million de dollars le financement israélien destiné à l'ONU et de l'investir dans la construction du Musée du patrimoine juif à Hébron.Face aux mensonges de l'UNESCO, Israël présentera au monde la véritable histoire des liens profonds, vieux de milliers d'années, qui unissent le peuple juif et la ville d'Hébron. Des liens de propriété et d'histoire.Le monde entier pourra voir la vérité et les premiers visiteurs que j’invite à se rendre au Musée sont les délégations de l'UNESCO.

Posted by Benjamin Netanyahou on Sunday, July 9, 2017

La rândul lor, Statele Unite ale Americii au avertizat, vineri, că vor reconsidera legăturile lor cu Organizația Națiunilor Unite, calificând drept “afront istoric” decizia sa de a declara vechiul oraș din Hebron drept, “zonă protejată” a patrimoniului mondial.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că această inițiativă “discreditează și mai mult o agenție a Organizației Națiunilor Unite deja extrem de discutabilă”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Reacționând la ”scandaloasa” decizie UNESCO, premierul israelian anunță construirea unui muzeu al patrimoniului evreiesc la Hebron, în Cisiordania"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*