Rodica GRINDEA: Ce se întâmplă în România?

 

Rodica Grindea

Am citit chiar acum un material pe un site românesc. Ceea ce m-a indignat, a fost că o serie întreagă de tineri, unii chiar având familie (soție și copii), consideră că ,,nu se merită” să muncească pt. salariile mici la care ar putea spera, dat fiind că n-au nici studii și nici un fel de altă pregătire. Aceștia preferă să trăiască (cu familia) din banii părinților. Unul a spus că ,,ce-ar avea aceștia de făcut, doar au un singur copil”! Copil cu copii, în multe cazuri.
În speranța că cel puțin unii dintre ei vor citi aceste rânduri, am o poveste:
Venisem de trei ani în Israel, lucram în presa românească, pt. un salariu departe de a-mi ajunge. Mai făceam câte o lucrare particulară, dar fiul meu, pe-atunci de 12 ani, își dorea multe lucruri pe care știa că n-am de unde să i le cumpăr!
Într-o zi, bate cineva la ușă. Deschid, omul îmi spune că este ,,garajistul de peste drum” și că vrea să stea de vorbă cu mine, despre fiul meu. “Ce-a făcut”? am întrebat speriată, știind că n-avea pereche la pozne. ,,N-a făcut nimic rău, dar dacă mă lași să intru, vorbim”, a fost răspunsul. M-am scuzat că nu l-am invitat de la început să intre, iar când am stat de vorbă, mi-a spus că fiul meu îl tot vizita cât eram eu la lucru, rugându-l să-l angajeze în timpul vacanțelor. Fiul meu îi spusese că eu muncesc din greu, pe bani deloc mulți și că nu-i pot oferi ce-și dorește.
I-am răspuns că nu am nimic împotrivă, iar la întrebarea vecinului asupra salariului-am spus să-i dea cât crede, că eu nu mă pricep, dar să știe că îmi face un mare bine, căci astfel fiul meu va ști cum se câștigă un shekel (moneda israeliană, pt. cine nu știe), înainte să-mi ceară mie un computer de… 1500 de dolari! Vecinul m-a felicitat și cât am mai locuit acolo, a lucrat la garaj. Venea acasă negru din cap până-n picioare, uneori nici cățelușa noastră nu-l recunștea și-l lătra! Dar… toată lumea a fost mulțumită. Chiar când ne-am mutat de-acolo, a găsit altă ,,slujbă”, la un electrician!
Sper ca în primul rând părinții acelor tineri să citească asta!

Rodica Grindea (A.N)

Comments

comments

Be the first to comment on "Rodica GRINDEA: Ce se întâmplă în România?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*