Șase civili și un polițist răniți într-un al doilea atentat în Spania. Teroriștii lichidați!

Șase civili și un polițist au fost răniți vineri dimineața, când cinci teroriști au pătruns cu o mașină în mulțimea de turiști din stațiune balneară Cambrils din Catalonia (nord-estul Spaniei), înainte de a fi împușcați mortal de poliție, la cîteva ore după atentatul care a provocat moartea a 13 persoane și rănirea a altor peste 100, la Barcelona.
Mașina în care se aflau teroriștii a pătruns în mulțimea de pietoni care se aflau pe promenada orașului turistic Cambrils, situat la 120 km sud de Barcelona, ​​în același mod în care, joi, camioneta a lovit în plin mulțimea de pe bulevardul Ramblas,din Barcelona.
Unul dintre civilii răniți este în stare critică, au anunțat serviciile de urgență din Catalonia pe contul lor Twitter.
Cei cinci teroriști care se aflau în mașina-berbec au fost lichidați, a anunțat Mossos d’Esquadra, poliția regională din Catalonia.
Inițial, Mossos a anunțat că a doborât „patru presupuși teroriști“, dar al cincea a murit ulterior din cauza rănilor.
Unii dintre ei purtau centuri explozive, a declarat un purtător de cuvant al Mossos.
”Teroriștii circulau într-un Audi A3 și au răsturnat mai multe persoane înainte de a lovi o patrulă a Mossos d’Esquadra și schimbul de focuri a început“, a declarat un purtator de cuvant al guvernului regional.
”Între orele 0:00 – 00:30, mă aflam pe promenada de pe plajă. Am auzit focuri de armă și am crezut că este vorba de rachete, dar erau focuri de armă. Am văzut un bărbat mort, cu un glonț în cap, iar prietenii săi strigau „ajutor“. Am văzut, de asemenea, alți morți care păreau a fi teroriști, pentru că purtau centuri explozive”, a declarat Markel Artabe, 20 ani, angajat într-un restaurant din Cambrils.
Poliție a informat pe contul său Twitter că ea consideră atacul ca fiind legate de atacul care a avut loc joi în Barcelona. (Agenția de știri online Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Șase civili și un polițist răniți într-un al doilea atentat în Spania. Teroriștii lichidați!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*