Scandalurile în care sunt implicați premierul israelian și soția sa, iau amploare. Sara Netaniahu interogată din nou

Poliția israeliană a interogat-o timp de două ore pe Sara Netanyahu, soția primului ministru Beniamin Netanyahu, care este suspectată de a fi a deturnat bani publici pentru cheltuieli cu caracter privat în reședințele personale și oficiale ale cuplului.
Ca și în urma anterioarelor interogatorii ale Sarei Netanyahu sau ale soțului ei, poliția nu a făcut nicio declarație.

Sara Netanyahu

În același timp, primul ministru se află pe primele pagini ale cotidienelor israeliene, inclusiv ale publicației ”Israel Hayom”, un ziar zilnic gratuit pro-Netanyahu.
Potrivit mass mediei, oficialii din justiție ar fi pe punctul de a încheia un acord cu fostul său șef de cabinet, Avi Harrow, care ar putea oferi dovezi împotriva lui Netanyahu, în schimbul imunității sale pentru delicte de care el însuși este suspectat.
De peste doi ani de zile, Harrow, vechi colaborator al premierului israelian, este subiectul unei investigații, bănuit fiind de corupție, abuz de încredere, conflict de interese și fraudă.
După ce a fost consilierul lui Netanyahu pentru Afaceri Externe, atunci când acesta era liderul opoziției, el a condus campania electorală din 2009, care l-a readus pe șeful său în fruntea guvernului israelian.
Potrivit ziarului Haaretz, Harrow a oferit anchetatorilor informații în două anchete în curs de desfășurare cu privire la primul ministru.
Una este bazată pe suspiciuni conform cărora Netanyahu a primit, în mod ilegal, cadouri de la personalități foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer și un producător de la Hollywood, Arnon Milchan.
Conform celeilalte anchete, premierul israelian ar fi încercat să încheie un acord secret cu directorul cotidianului ”Yediot Aharonot”. Acordul, care nu ar fi fost finalizat, prevedea ca Netanyahu să fie prezentat într-o manieră pozitivă în paginile publicației, urmând ca în schimb, el să acționeze pentru a reduce acțiunile cotidianului ”Israel Hayom”, principalul concurent al lui ”Yediot Aharonot”.
Aceste informații au declanșat o criză pe scena politică israeliană, conducând la speculații privind o posibilă demisie a lui Netanyahu.
Miercuri, ministrul israelian al Justiției, Ayelet Shaked, a declarat site-ul de informații on-line Ynet că Netanyahu nu este obligat, din punct de vedere legal, să demisioneze, dacă cineva depune mărturie împotriva lui. “Pentru moment, nu există nici o acuzație împotriva lui și nu există recomandări pentru a-l acuza”, a spus ea.
“Acest tip de decizie aparțin procurorului general și procurorului general al Statului”, a adăugat ea. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Scandalurile în care sunt implicați premierul israelian și soția sa, iau amploare. Sara Netaniahu interogată din nou"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*