Senatorul român Titus Corlățean, desemnat raportor al APCE pe tema ‘Procesul de Pace în Orientul Mijlociu’

Autor: Livia POPESCU / Agerpres /

Senatorul Titus Corlățean a fost desemnat raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru tema “Soluția a două state în Israel și Palestina/Procesul de Pace în Orientul Mijlociu” în cadrul reuniunii Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, misiunea de raportor presupunând vizite de documentare în regiune.
Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, Titus Corlățean, vicepreședinte al APCE, a participat, în perioada 4-7 septembrie, la Paris la o serie de reuniuni ale comisiilor APCE: Biroul AP, Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului, Comisia pentru afaceri politice și democrație, Comisia specială privind Orientul Mijlociu și Lumea Arabă și Comisia de monitorizare a angajamentelor și obligațiilor statelor membre ale Consiliului Europei.
Potrivit unui comunicat de presă al Senatului transmis, vineri, AGERPRES, Corlățean a avut o serie de intervenții pe marginea unor proiecte de rapoarte care vizează situația din Orientul Mijlociu, evaluarea Parteneriatului pentru Democrație cu Parlamentul Iordaniei; urmărirea penală și pedepsirea crimelor împotriva umanității și chiar a unui posibil genocid comis de DAESH, compatibilitatea Legii Sharia cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului, necesitatea elaborării unei Convenții europene privind profesia de avocat.
Totodată, senatorul Titus Corlățean a condus, în calitate de președinte, lucrările Comisiei speciale a APCE privind Orientul Mijlociu și Lumea Arabă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă stadiul actual și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. La reuniune au participat delegațiile parlamentare din Israel (Knesset) și Palestina (Consiliul Național Palestinian), care au avut intervenții în cadrul unui schimb de vederi cu membrii comisiei.
“Discuțiile s-au purtat într-un spirit constructiv, aceasta fiind în continuare o platformă singulară de contacte, care oferă participanților acces nemijlocit la acest for european. S-a convenit ca în cursul anului 2018, Comisia specială a APCE, condusă de senatorul Corlățean, să întreprindă o misiune de contacte politice și de documentare în regiunea Orientului Mijlociu, urmând ca destinația, calendarul și obiectivele acestei inițiative să fie ulterior stabilite”, se arată în comunicatul citat.
În marja reuniunii, senatorul Titus Corlățean a avut o serie de discuții pe teme de interes pentru competența Comisiei speciale APCE pentru Orientul Mijlociu și Lumea Arabă cu membrii delegațiilor israeliană și palestiniană.

Sursa: Agerpres / Autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu

Comments

comments

Be the first to comment on "Senatorul român Titus Corlățean, desemnat raportor al APCE pe tema ‘Procesul de Pace în Orientul Mijlociu’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*