Serviciile israeliene au dejucat un complot Hezbollah vizând organizarea de atacuri în Israel

Shin Bet și forțele de securitate israeliene au dejucat recent un complot Hezbollah vizând recrutarea unui palestinian din tabăra de refugiați de la Balata, din apropiere de Shem (Cisiordania), cu scopul de a efectua atacuri teroriste în Israel.
După ce a fost arestat de către forțele de securitate, suspectul, Ahmad Badawi (foto de mai sus), a declarat anchetatorilor că a fost recrutat de către organizația teroristă libaneză Hezbollah, acum câteva luni, prin Facebook.
Potrivit actului de acuzare, el urma să primească fonduri de la liderul său libanez pentru achiziționarea unui laptop cu care trebuia să comunice cu membrii Hezbollah prin intermediul unui software de criptare.
De asemenea, el urma să primească fonduri pentru planificarea atacurilor teroriste.
Suspectul a fost instruit să achiziționeze arme și să organizeze atacuri teroriste vizând soldații israelieni din Iehuda și Shomron (Cisiordania).
Suspectul a fost adus în fața instanței militare din Shomron.
Ophir Gendelman, purtătorul de cuvânt în limba arabă al premierului israelian, a declarat pe contul său Twitter: „Un alt eșec al Hezbollah: forțele de securitate au arestat un palestinian recrutat de Hezbollah pentru a efectua atacuri teroriste împotriva unor ținte israeliene în Iehuda și Shomron. Aceasta este o altă încercare eșuată a lui Muhammad Attaya, comandantul unității Hezbollah responsabil pentru recrutarea de palestinieni să comită acte de terorism în Israel”.
Reamintim că Ataya este șeful unității 133, o unitate a organizației teroriste șiite Hezbollah, care lucrează pentru a încuraja atacurile în Israel, Cisiordania, Egipt, Iordania și țările europene.
În trecut, a fost comandantul unității teroriste 1800, care s-a axat pe efectuarea de atacuri teroriste în Israel, Egipt și zonele palestiniene. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Serviciile israeliene au dejucat un complot Hezbollah vizând organizarea de atacuri în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*