Siria: “Posibile” pregătiri pentru un atac chimic, SUA sunt gata să riposteze (VIDEO)

Regimul sirian al lui Bashar al-Assad pregătește un nou atac chimic, au anunțat Statele Unite ale Americii, care s-au declarat gata de a riposta, așa cum au mai făcut, după un atac similar la începutul lunii aprilie, în contextul creșterii tensiunilor dintre cele două țări.
“Statele Unite au identificat posibile pregătiri pentru un alt atac chimic preconizat de către regimul sirian al lui Assad, care ar putea provoca masacrarea civililor, inclusiv a copiilor nevinovați”, a scris purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, într-un comunicat de presă.

Aceste activități sunt similare ”pregătirilor organizate de regimul de la Damasc înainte de atacul cu arme chimice din 4 aprilie”, a menționat reprezentantul executivului american.
Acest atac a generat un răspuns militar al Statelor Unite, care au lansat 59 de rachete împotriva unei baze aeriene din Siria, marcând prima intervenție armată a Washingtonului împotriva regimului de la Damasc.
Dacă președintele sirian declanșează un nou atac cu arme chimice, ”el și armata lui vor plăti un preț greu”, a spus Sean Spicer.
Bilanțul presupusului atacul chimic din 4 aprilie de la Khan Cheikhoun, în provincia rebelă Idleb (nord-vest), a fost de 88 de morți, inclusiv 31 de copii, provocând indignarea mai multe capitale, care acuză regimul lui Bashar al-Assad.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), acest raid a fost cel de-al doilea “atac chimic” cel mai mortal de la începutul conflictului în 2011, după cel cu gaz sarin care a făcut peste 1.400 de morți într-o suburbie a Damascului în 2013.
Damascul și Moscova neagă însă aceste acuzații.
Sean Spicer a reamintit, în cadrul unui comunicat de presă, luni, că obiectivul Statelor Unite în Siria este doar pentru a lupta împotriva grupării Stat islamic (SI), și nu de a lansa un război împotriva regimului Assad.
Statele Unite ale Americii se află în mod oficial în Siria pentru a consilia și înarma Forțele democratice din Siria (FDS), care lupta împotriva SI. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Siria: “Posibile” pregătiri pentru un atac chimic, SUA sunt gata să riposteze (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*