Șoc! Studenții arabi de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au dezonorat memoria soldatului Ron Kokia / Confruntări între studenți israelieni și arabi

O confruntare a avut loc între studenți arabi și evrei, astăzi (luni), la Universitatea Ebraică din Ierusalim, după ce studenți arabi și membri de pe lista Partidului Comunist Hadash (arab) au denigrat memoria sergentul Ron Kokia, care a fost ucis prin înjunghiere săptămâna trecută într-un atac terorist în localitatea israeliană la Arad.
Universitatea a ridicat un memorial în amintirea soldatului, o decizie care i-a înfuriat pe studenții arabi, care au reacționat construind un stand propriu pe care au ridicat steagul organizației teroriste OEP.
Trebuie remarcat faptul că acesta este cel de-al treilea caz în ultimele două luni când un astfel de incident are loc la această universitate. Cu câteva săptămâni în urmă, studenții arabi au omagiat imaginea asasinului ministrului israelian Rehavam Zeevi lui (Gandhi) și exact cu doar două săptămâni în urmă, aceștia au scandat sloganuri de apreciere a teroriștilor.
Președintele mișcării ”Im Tirtzu”, Matan Peleg, mișcare care a creat memorialul în amintirea lui Ron Kokia, a declarat că „violența manifestată de studenții arabi și de membrii Listei comune Hadash nu a surprins pe nimeni. Cei care seamănă instigarea încurajează la violența. Atunci când Universitatea ebraică le permite să cheme la distrugerea statului în campus în numele libertății de exprimare, acest lucru deschide ușa unor acțiuni mult mai grave”.
Peleg a adăugat: ‘Responsabilitatea pentru escaladare revine președintelui universității și îi cerem ministrului Educației Naftali Bennett să-l convoace pentru clarificări urgente”.
Universitatea Ebraică din Ierusalim a reacționat la acest incident neobișnuit, printr-un comunicat în care se menționează: ”Universitatea Ebraică oferă libertate de exprimare pentru o varietate de opinii și puncte de vedere, cu condiția să nu fie o activitate care să constituie o încălcare a legii. Diferitele celule sunt încurajate să mențină procedurile și reglementările și să evite orice activitate de violență verbală și fizică. Personalul de securitate a dispersat adunarea pentru a proteja siguranța elevilor și siguranța publică”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Șoc! Studenții arabi de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au dezonorat memoria soldatului Ron Kokia / Confruntări între studenți israelieni și arabi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*