Soția premierului israelianu chemată să apară în fața instanței pentru deturnare de fonduri publice

Sara Netanyahu

Autor: Lea BEN HILEL / Anima News /

Sara Netanyahu, soția primului ministru israelian, a fost chemată în mod oficial să apară în fața instanței, pentru deturnare de fonduri publice, a declarat vineri Ministerul israelian de Justiție.
Conform Canalului 2 al televiziunii israeliene, în urma aceastei audieri, se așteaptă ca procurorul general Avihai Mandelblit să emită un act de acuzare împotriva Sarei Netanyahu pentru fraudarea a 400.000 de șekeli (aproximativ 100.000 de euro) din fonduri publice, în scopuri personale.
Mandelblit lasă în continuare posibilitatea soției premierului și avocaților ei să conteste acuzarea în fața judecătorilor în timpul unei dezbateri, a afirmat ministerul într-un comunicat.
Conform unui purtator de cuvant al Ministerului de Justiție, aceste audieri fac parte din procedura curentă în caz ”de suspiciuni privind infracțiuni serioase”. Sara Netanyahu este suspectată de utilizarea ilegală a fondurilor publice legate de reședința primului ministru, abuz de încredere, dar, de asemenea, și de a fi primit bunuri sub pretexte false, precum și falsificarea de documente.
Familia Netanyahu a reacționat la posibila inculpare a soției primului ministru, calificând acuzațiile drept ”absurde”. Avocatul Sarei Netanyahu credea, de asemenea, că aceste acuzații fac parte dintr-o ”persecuție globală a familiei Netanyahu”. (Lea Ben Hilel, Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Soția premierului israelianu chemată să apară în fața instanței pentru deturnare de fonduri publice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*