Statul Islamic și-a asumat răspunderea celui mai sângeros atac din istoria SUA: Cel puțin 50 morți și peste 400 de răniți în Las Vegas! / Nu există deocamdată (ora 17.30) victime israeliene, dar 7 israelieni încă nu au putut fi contactați (VIDEO)

Organizația teroristă ”Statul Islamic” (Da’ash) și-a asumat responsabilitatea atacului armat care a avut loc luni din Las Vegas, cel mai sângeros atac din istoria SUA, soldat cu cel puțin 50 morți și peste 400 de răniți. Cu toate acestea, autoritățile încă nu au anunțat motivul incidentului și nu se știe încă nimic despre legăturile pe care le-ar fi avut autorul atacului, Stephen Paddock, un rezident din Las Vegas, în vârstă de 64 de ani, cu organizațiile radicale.
În timpul unui concert care avea loc în partea de nord-vest a orașului american Las Vegas, un bărbat înarmat a deschis focul asupra mulțimii cu o mitralieră, de la etajul 32 al hotelului Mandala Bay.
Un turist a declarat pe Twitter: “Mă aflu la al șaselea etaj, se trage între etaje, un paznic a fost ucis la etajul 32”. și sunteți bineveniți să o vedeți”.
Potrivit poliție, atacatorul a fost ucis într-o cameră a hotelului.
Mai multe surse media au anunțat inițial existența mai multor trăgători, dar, conform poliției, nu a existat decât unul.
Numeroși turiști israelieni care s-au aflat la fața locului au spus că autoritățile au cerut oamenilor să se închidă în camerele lor, iar cei de pe stradă au fost rugați să se adăpostească în cazinouri.
Există cel puțin 50 de morți și peste 400 răniți, dintre care aproximativ 20 sunt în stare critică.
Mai exact, 406 persoane au fost evacuate în spitalele din oraș.
Sute de cartușe au fost trase de bărbatul care a vizat mulțimea care se afla mai jos, la un concert.
Atacatorul a deschis focul asupra mulțimii care participa la Harvest Festival, pe strada 91, în apropiere de hotel Mandalay Bay Casino, în momentul în care cântărețul country Jason Aldean și-a început repreazentația la ora locală 10:30.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Stephen Paddock, un rezident din Las Vegas, în vârstă de 64 de ani!
Însoțitoarea lui, Mary Lou Dunley, o americancă de 62 de ani, ar fi spus spectatorilor, înainte de spectacol: „Vei muri toți!“.
Suspectată de a fi complicele ucigașului, ea a fost în cele din urmă arestată de poliție după câteva ore de urmărire.

 

                        Atacatorul: Stephen Paddock

          Însoțitoarea atacatorului, Mary Lou Dunley

Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Ministerului israelian Afacerilor Externe, nu există deocamdată (ora 17.00) victime israeliene, dar 7 israelieni încă nu au putut fi contactați. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Statul Islamic și-a asumat răspunderea celui mai sângeros atac din istoria SUA: Cel puțin 50 morți și peste 400 de răniți în Las Vegas! / Nu există deocamdată (ora 17.30) victime israeliene, dar 7 israelieni încă nu au putut fi contactați (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*