Statul Islamic și-a asumat responsabilitatea atentatului din New York

Autorul atacului din New York, care a ucis opt persoane marți, a fost un „soldat“ al Statului Islamic (SI), a declarat grupul terorist, citat de SITE, un centru american specializat în monitorizarea online.
”Unul dintre soldații Statului islamic a atacat trecătorii de pe o stradă din New York“, se afirmă, conform SITE, într-un articol al publicației de propagandă online a SI, ”al-Naba”. Articolul face referire la suspectul Sayfullo Saipov, un uzbek sosit în Statele Unite în 2010, și care, conform afirmațiilor sale, a acționat „în numele SI“.
Cu toate acestea, SI nu aduce nicio dovadă concretă privind apartenența lui Saipov la organizația teroristă.
Sayfullo Saipov, 29 ani, care a pretins credință față de Statul Islamic, a fost acuzat miercuri de procurorul federal din Manhattan pentru violență și distrugerea vehiculelor, precum și sprijin acordat unei organizații teroriste străine.

Aceste acuzațiile îi pot aduce o condamnare la închisoare pe viață, a spus procurorul, care a evocat, asemenea presedintele american Donald Trump, posibilitatea pedeapsei cu moartea.
Saipov s-a declarat „mândru de actul său“ în primele sale interviuri cu anchetatori și a vrut să pune un steag al SI, în camera sa de spital.
Poliția consideră că el a pus în practică foarte precis ”instrucțiunile” de executare a atentatelor oferite de Statul Islamic pe rețelele sociale.
Luna trecută, SI și-a atribuit responsabilitatea atacului efectuat în Las Vegas de un trăgător împotriva spectatorilor la un concert, atac în urma căruia au fost ucise 58 de persoane. SI l-a numit pe atacator ”soldatul” organizației teroriste, deși poliția nu a stabilit nicio legătură.
De asemenea, FBI a respins traseul jihadist. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Statul Islamic și-a asumat responsabilitatea atentatului din New York"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*