Statul Israel oferă tratament psihiatric ”superior”… teroriștilor

Potrivit unui raport prezentat la postul național de radio, Serviciul penitenciar din Israel (IPS) oferă tratament psihiatric extrem de scump teroriștilor aflați în spatele gratiilor, inclusiv medicamente pe care cetățenii israelieni le găsesc cu dificultate.
Psihiatrul dr. Nimrod Keisar, membrul unei echipe de psihiatri de vârf angajați de IPS pentru a-i trata pe teroriștii deținuți în închisorile israeliene, s-a declarat mândru de tratamentul pe care îl oferă acestora.
”Politica IPS este de a arăta interes în acest aspect al activității cu deținuții și de a avea grijă de viața lor, de siguranța și, în mare măsură, de calitatea vieții lor”, a spus Keisar, subliniind că teroriștii sunt tratați mai bine decât cetățenii israelieni, deoarece IPS achiziționează pentru ei medicamente care nu sunt incluse în ”coșul” de medicamente pus la dispoziție cetățenilor de casele de asigurări medicale.
”Tratamentul meu utilizează cele mai moderne și mai avansate metode”, a spus Keisar, explicând că aceasta include și ”medicamente care pot fi dificil de obținut în afară, o parte dintre ele nefiind incluse în coșul de medicamente. Muncesc intens. Serviciul penitenciar mi-a permis acest lucru și este cu siguranță interesat de aplicarea unui nivel foarte ridicat al tratamentului , nu doar de un experiment”.
Potrivit lui Keisar, ”când întâlnesc o persoană, nu mă interesează infracțiunea lui, de fapt prefer să nu știu ce a făcut. În schimb, mă uit la faptul că are o soție și copii”.
Dr. Keisar a dezvăluit că unii dintre teroriști suferă de tulburări de stres post-traumatic din cauza scenelor teribile la care au asistat în atacurile teroriste pe care le-au comis ei înșiși.
Psihiatrul a explicat: ”Persoanele care sunt în închisoare pentru perioade lungi de timp, au probleme care constau, de obicei, în tulburări de somn, sau probleme care sunt rezultatul separării de familie, a condițiilor din închisori, care nu sunt dintre cele mai confortabile, chiar dacă sunt tratați uman. El (teroristul) are coșmaruri, nu poate să doarmă, este deprimat, îi lipsesc familia și copiii. El a provocat atacul, dar poate suferă de tot felul de coșmaruri ca urmare a a ceea ce a văzut”.
Dr. Keisar a arătat clar că nu este preocupat ”dacă pacientul își exprimă remușcări sau nu”, subliniind că nu vede nici o diferență între pacienții săi evrei și arabi.
Accentuând faptul că ‘nu există nicio diferență între lacrimile unei mame evreice și lacrimile unei mame arabe, adică empatia și umanitatea sunt esențiale atunci când întâlnești o persoană”, Keisar a subliniat că IPS lucrează din greu pentru a preveni sinuciderile printre teroriștii închiși. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Statul Israel oferă tratament psihiatric ”superior”… teroriștilor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*