SUA: Directorul general al unei companii israeliene – în arest la domiciliu după ce a fost reținută de FBI

CEO-ul unei companii de opțiuni binare israeliene acuzată de fraudarea investitorilor pentru milioane de dolari a fost probabil surprinsă să se găsească înconjurată de agenții FBI la scurt timp după ce a sosit în Statele Unite.
Opțiunile binare sunt o industrie israeliană vastă și în mare măsură frauduloasă pe care justiția israeliană nu a abordat-o de zece ani, dar pe care FBI-ul o urmărește încă din februarie.
Lee Elbaz (foto), în vârstă de 36 de ani, CEO al companiei ”Yukom Communications Ltd”, s-a îmbarcat la Tel Aviv într-un avion cu destinațiav New York pe data de 14 septembrie. Când FBI a aflat despre sosirea sa iminentă, ofițerii au depus o plângere penală la Tribunalul Districtual din Maryland, acuzându-o de fraudă și de conspirație. Ei au obținut un mandat de arestare în aceeași zi.
Când Lee Elbaz a aterizat pe aeroportul JFK din New York, la ora 4 dimineața, ea a fost reținută de vameși și de polițiștii de la frontieră. Ofițerii Biroului Federal de Investigații au intrat în camera în care fusese plasată și au arestat-o în mod oficial.
Surse oficiale au confirmat astăzi că Lee Elbaz a fost eliberată în custodia mătușii ei în Statele Unite, după ce aceasta a depus o cauțiune în valoare de 1.8 milioane dolari. Ea este plasată în arest la domiciliu până la judecarea ei și îi este interzis să se angajeze în activități opționale binare sau să vorbească cu martori, presupuși co-conspiratori sau victime.
Fiecare din cele două acuzații cu care se confruntă Elbaz poate să-i aducă, în parte, o condamnare de până la 20 de ani de închisoare. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "SUA: Directorul general al unei companii israeliene – în arest la domiciliu după ce a fost reținută de FBI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*