SUA: Un deces în violențele din timpul unei manifestații a extremei drepte (VIDEO)

O persoana a murit după un miting controversat ținut sâmbătă în Virginia (SUA), de mici grupuri de extremă-dreapta americane, după ce o mașină a pătruns în forță în mulțimea contra-manifestanților.

“Sunt revoltat și scârbit de pătrunderea acestui vehicul în mulțime, acțiune care a făcut o mulțime de răniți”, a postat pe contul sau Twiter, Mike Signer, primarul din Charlottesville. “Am inimă zdrobită de faptul că s-a pierdut o viață umană”, a notat el, jumătate de oră mai târziu.

Acest accident, aparent voluntar, a avut loc la scurt timp după interzicerea acestui eveniment marcat de ciocniri violente, o situație care l-a determinat pe președintele Donald Trump să denunțe “ura” manifestată.
Un video postat pe rețelele sociale arată o mașină de culoare închisă lovind violent un alt vehicul din spate, care intră într-o a treia mașină din fața lui. Mașina responsabilă pentru coliziune demarează apoi puternic în sens invers, în mijlocul manifestanților panicați.

Potrivit oamenilor prezenți la fața locului, victimele au fost contra-protestatari veniți să denunțe prezența în Charlottesville a unor grupuri de dreapta radicale, precum Ku Klux Klan și neo-naziști.

Tragedia a avut loc într-un climat de înaltă tensiune, la două ore după mitingul ratat al militanților de extremă dreapta.

 

“Noi, TOȚI, trebuie să ne unim și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ură. Nu există nici un loc în America pentru acest tip de violență”, a scris pe Twitter președintele Donald Trump, la finalul manifestației nereușite.

 

De obicei destul de rezervată în comentarii publice, Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, și-a precedat soțul, condamnarea bigotismul. “Nimic bun nu iese din violență”, a scris ea pe Twitter. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "SUA: Un deces în violențele din timpul unei manifestații a extremei drepte (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*