Surse arabe: Atac israelian împotriva unui depozit de arme în Siria

Conform mai multor surse media arabofone, aviația militară israeliană ar fi atacat miercuri seara un depozit de arme aparținând mișcării șiite libaneze Hezbollah în vestul Siriei.
Conform Organizației siriene pentru drepturile omului (OSDH), nu se știe încă dacă depozitul de arme vizat în provincia centrală Homs a aparținut regimului lui Bashar al-Assad sau aliatului său libanez, mișcarea șiită Hezbollah.
”Avioane israeliene au tras rachete împotriva unui depozit de arme din zona industrială Hisyah, la sud de orașul Homs”, a declarat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.
Conform unor alte surse media, site-ul vizat ar fi fost o fabrică de armament.
Localnicii au raportat că avioane israeliene au survolat zona înainte de explozie.
Mediile arabe au informat că armata siriană ar fi ripostat la presupusul atac israelian, lansând o rachetă în direcția unuia dintre avioanele israeliene, fără a-l atinge însă.
Israelul a refuzat să comenteze presupusul atac, în conformitate cu politica sa de a nu recunoaște raiduri efectuate de cealaltă parte a frontierei.
Statul evreu a afirmat în mod repetat că intenționează să contracareze toate încercările grupului terorist Hezbollah, susținut de Iran, de a achiziționa arme sofisticate.
Luna trecută, avioane israeliene au atacat și au distrus o baterie de rachete la est de Damasc, ca răspuns la o rachetă siriană care vizase avioane israeliene aflate în recunoaștere deasupra Libanului. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Surse arabe: Atac israelian împotriva unui depozit de arme în Siria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*