Surse media: Israel și Hamas negociazăt intens pentru un schimb de prizonieri

Israel și gruparea teroristă palestiniană Hamas s-au angajat în negocierile indirecte intensive privind eliberarea unui număr de cetățeni israelieni aflați în detenție în Gaza, conform unor informații făcute publice de Canalul 1 al televiziunii israeliene.
Discuțiile, care sunt conduse de către un terț anonim, au fost reluate în ultimele două săptămâni, după întoarcerea în Fâșia Gaza, dintr-o vizită în Egipt, a noului lider al Hamas în Gaza, Yahya Sinwar.
Sinwar s-a întâlnit la Cairo cu mai mulți oficiali, inclusiv cu fostul înalt oficial al Fatah, Mohammed Dahlan, care a participat la acordul din 2011, care a dus la eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, în schimbul a aproximativ 1.000 de prizonieri palestinieni.

Noul lider al Hamas în Gaza, Yahya Sinwar

Hamas deține cel puțin doi ostatici israelieni, precum și corpurile neânsuflețite ale soldaților Oron Shaul și Hadar Goldin, care au fost uciși în timpul operațiunii militare israeliene în Fâșia Gaza, Bariera de Protecție, în 2014.
Hamas cere ca Israelul să elibereze toți deținuții implicați în schimbul din 2011 și care au fost arestați din nou în 2014, când trei adolescenți israelieni au fost răpiți și apoi uciși în Cisiordania. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Surse media: Israel și Hamas negociazăt intens pentru un schimb de prizonieri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*