Suspectat de corupție, ministrul israelian de Interne interogat pentru a cincea oară de poliție

Arie Deri, ministru israelian de Interne și lider al partidului ultrareligios Shas, a sosit la sediul unității de poliție Lahav 433, spre a fi interogat pentru a cincea oară.
Deri, care a fost deja condamnat pentru corupție în urmă cu douăzeci de ani, ispășind o pedeapsă de trei ani închisoare, este, din nou, suspectat de corupție, evaziune fiscală și implicare ilegală în alegerea unui lider religios local.
 “Am cooperat pe deplin și am răspuns la toate întrebările. Așa cum am spus, am încredere în lege și în aplicarea acesteia și cer publicului să fie liniștit și să respecte ancheta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi continua să servesc Statul cu toată puterea mea”, a spus Deri luni, la încheierea unui interogatoriu prelungit.
 Arie Deri și soția lui Yaffa sunt subiectul unei anchete comune a autorităților fiscale pentru spălare de bani și fals în declarații de venituri și active. Pe de altă parte, poliția examinează, de asemenea, acuzațiile referitoare la participarea ministrul în alegerea pentru postul de rabin în localitatea israeliană Lod, a unui candidat aproapiat de miliardarul georgian Mikhael Mirilashvili.
 Reprezentanți ai municipalității din Lod au spus, de asemenea, că Deri a exercitat o presiune enormă asupra reprezentanților locali ai Shas pentru a-l numi pe rabinul Yitzhak Mozgarshvili ca șef-rabin al orașului.
Și suspiciunile s-au consolidat după descoperirea transferului unei sume mari de bani din conturile miliardarul Mirlashvili către o asociație condusă de soția lui Deri. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Suspectat de corupție, ministrul israelian de Interne interogat pentru a cincea oară de poliție"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*