Teheran: Teroriștii Statului Islamic, îmbrăcați în femei, au atacat Parlamentul iranian (VIDEO)

Organizația “Statul Islamic” (SI) a publicat o înregistrare din clădirea Parlamentului din Iran, unde s-au baricadat în această dimineață (miercuri), timp de câteva ore, un grup de teroriști, ca parte a unui atac combinat în Teheran. Înregistrarea îl arată pe unul dintre teroriști, atunci când se apropie de un cadavru într-unul dintre birourile clădirii și-l împușcă.
Acesta este primul atac al organizației extremiste sunnite în Republica Islamică șiită.

Potrivit agenției de știri Tasnim, cel puțin 12 persoane au fost ucise și patru persoane au fost luate ostatici în parlament. Printre victime, un agent din paza Parlamentului. Cel puțin 35 de oameni au fost răniți în atacul din această dimineață de la Teheran.

Ministrul adjunct de Interne, Mohammed Hussein a spus că teroriștii au fost îmbrăcați în femei și astfel au putut pătrunde în clădire. Potrivit lui, unul dintre teroriști s-a explodat pe loc, iar celălalt a fost eliminat de către forțele de securitate.
Potrivit informațiilor transmise de rețeaua IRIB, toți cei patru teroriști au fost eliminați.

Înainte ca SI să-și asume responsabilitatea atacului, ministrul iranian al Informațiilor a spus că “grupuri teroriste” sunt responsabil pentru atac, în această dimineață fiind reținuți doi suspecți care au planificat atacuri. El a cerut locuitorilor să evite să meargă în locuri aglomerate.

Aproximativ o jumătate de oră după atacul din Parlament, un nou atac a avut loc la mormântul liderul Revoluției Islamice, Khomeini, în sudul capitalei iraniene. Potrivit televiziunii oficiale și guvernatorului din Teheran, un terorist a detonat o centură cu explozivi iar un alt terorist a fost eliminată de către forțele de securitate.Alți doi teroriști au fost arestați. Mai multe persoane au fost rănite în urma atacului de la mormânt, unde sunt îngropate personalități majore, și este considerat unul dintre simbolurile centrale ale majorității conservatoare. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Teheran: Teroriștii Statului Islamic, îmbrăcați în femei, au atacat Parlamentul iranian (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*