Tel Aviv: Teroriștii care au ucis 4 persoane în Sarona Market au fost inculpați (VIDEO)

Tribunalul din Tel Aviv i-a condamnat pe cei trei teroriști care au complotat și au ucis patru israelieni în iunie 2016, în complexul Sarona Market din metropola israeliană.
Doi dintre ei, Khaled Mahamrah și Mahmoud Mahamrah (veri), au tras efectiv în mulțime, iar cel de-al treilea bărbat, Yunis Aish Musa Zin, i-a ajutat la aprovizionarea cu arme, inclusiv pistolul Carl Gustav găsit la locul atacului.
Toți trei sunt originari din orașul Yatta, de lângă Hebron.
Zin a planificat inițial să participe la atac, dar verii Mahamrah i-au spus că nu poate pentru că avea datorii și islamul interzice martiriul într-un astfel de caz.
Într-o declarație făcută, după atac, ziariștilor Canalului 10 al televiziunii israeliene, Khaled a spus: ”Evreii sunt ocupanți și acest teren aparține musulmanilor. Evreii sunt eretici și, prin urmare, este permis să-i ucizi … Am căutat să mor ca martir, cea mai importantă moarte pe care un musulman o poate avea”.
Khaled și Mahmoud făcuseră inițial planuri de a ataca pasagerii într-un tren din Beer Sheva, dar au fost descurajați de sistemul de securitate de la stație. În schimb, au luat un taxi la Turnurile Azrieli din Tel Aviv și au căutat o zonă aglomerată. Îmbrăcați ca oameni de afaceri, au cerut trecătorilor un loc popular de mâncare și au fost îndrumați către piața din apropiere Sarona. După ce au ajuns la cafeneaua Max Brenner, au început să tragă fără discernământ.
Când armele lor s-au blocat, s-au despărțit și au fugit, dar în cele din urmă au fost prinși de forțele de securitate.
Victimele, Ido Ben-Ari, de 42 de ani, din Ramat Gan, profesorul Michael Feige, în vârstă de 58 de ani, din Givatayim și Mila Mishaev de 32 de ani de Rishon Le Zion, au murit imediat.
Ilana Naveh, de 39 de ani, din Tel Aviv, a căzut în timpul atacului, și-a pierdut conștiința și a fost declarată moartă la sosirea la spital.

În timpul procesului au existat două aspecte principale. Unul a fost dacă Zin trebuie acuzat pentru crimă sau numai pentru ajutor și susținerea unui act criminal. Celălalt a fost dacă moartea Ilanei Naveh ar trebui atribuită atacului armat.
În cele din urmă, doi dintre cei trei judecători au decis că Zin ar trebui condamnat pentru crimă, în timp ce toți cei trei judecători au fost de acord că teroriștii au provocat moartea tuturor celor patru victime, inclusiv Ilanei Naveh.
Teroriștii au fost de asemenea condamnați pentru faptul că au acționa în numele Statului Islamic (SI), deși nu au fost recrutați sau instruiți oficial de gruparea teroristă.
Cu toate acestea, ei au spus oamenilor că știau că vor ataca în numele SI.
Sentința definitivă va fi dată luna viitoare. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Tel Aviv: Teroriștii care au ucis 4 persoane în Sarona Market au fost inculpați (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*