Trump la Ierusalim: “Credeți-mă, Iranul nu va avea arme nucleare”

Președintele american Donald Trump a ținut o conferință de presă comună cu premierul israelian Beniamin Netanyahou chiar înainte de întâlnirea lor la Ierusalim în seara de luni.
Trump a spus că tocmai a aflat că este primul președinte în funcție care vizitează Zidul Plângerii și că simțit o „mare onoare“ când a făcut acest lucru luni după-amiază.
Președintele a declarat că Statele Unite, Israel și statele arabe moderate trebuie să lucreze împreună pentru a opri agresiunea și extinderea iraniană, precum și programul de arme nucleare al Iranului.
El a vorbit despre recenta sa vizită în Arabia Saudită și a spus că sentimentele regatului față de Israel sunt cu adevărat foarte pozitive.
„Cred că multe dintre aceste progrese au avut loc din cauza agresiunii Iranului, și acest lucru forțează oamenii să acționeze împreună într-un mod pozitiv. Indiferent de locul unde ne aflăm, vedem semnele, când este vorba de echipele de asalt, bani și arme, este vorba de Iranu. Credeți-mă, Iranul nu va avea arme nucleare“.
Trump a abordat acuzațiile conform cărora, cu ocazia unri întâlniri recente la Casa Albă cu oficiali ruși, ar fi transmis acestora informații deținute de serviciile israeliene.
„Doar ca să știți, n-am menționat cuvântul sau numele lui Israel în timpul acestei conversații (cu oficialii ruși)“. Deci voi (presa) ați fost din nou intoxicați”, a spus Trump. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Trump la Ierusalim: “Credeți-mă, Iranul nu va avea arme nucleare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*